SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Sabtu, 9 Jun 2007

Teori Tekanan

Sel akan berfungsi apabila struktur komponen dalamannya berada dalam keadaan tersusun, padat dan saling berkonduksi antara satu sama lain. Untuk menjadikan keadaan ini berlaku, ia perlu diterapikan berkonsepkan Teori Tekanan. Ais merupakan rahsia Teori Tekanan. Teori Tekanan memberi kesan paradigma yang besar apabila diaplikasikan bagi tujuan kesihatan terutamanya sebagai booster bagi medium kekonduksian getaran.

Tekanan (Teori Fizik) merupakan faktor penting untuk meningkatkan kekonduksian getaran dalam bentuk gelombang supaya pemulihan mencapai tahap resonan (Teori Resonan). Gelombang daripada Aromatherapy Seri Wangi yang dihantar melalui medium air bertindak dengan memberikan tekanan kepada medium dan juga tekanan kepada saraf yang menerima gelombang.
Rajah 1: Synapses dan Saraf

Rajah 1 di atas menunjukkan satu sistem saraf dalam tubuh badan manusia. Dalam sistem ini, gelombang boleh dikesan oleh saraf deria (axon terminals) dan dihantar ke sel soma melalui konduksi impuls (sel myelin). Sel soma akan mengaturkan saraf untuk dihantar ke sistem saraf pusat iaitu tulang belakang dan ke otak.


Otak akan mentafsirkan gelombang melalui bahagian limbik. Dari bahagian tersebut, gelombang akan dihantar dalam bentuk rangsangan tenaga infrasonik ke sel tubuh yang memerlukannya. Tenaga infrasonik ini akan merangsang molekul dalan DNA dan memastikan sel bertindak dengan betul dalam skala resonan schumenn (takrifan harmoni atau semulajadi atau hening).

Apabila tekanan dikenakan ke atas sesuatu zarah, getaran tenaga zarah akan bertambah. Getaran tersebut menjadikan zarah akan bergetar dengan frekuensi gelombang jarak dekat. Akhirnya zarah hanya akan bergetar di tempatnya sendiri. Ketika itu susunan zarah akan menjadi lebih rapat. Ion-ion yang terdapat pada zarah akan menjadikan kedudukan zarah menjadi lebih tersusun.

Rajah 3: Susunan zarah dalam keadaan suam


Rajah 4: Susunan zarah dalam keadaan bertekanan (Sejuk)

Rajah 3 di atas menunjukkan kedudukan zarah dalam sebuah bekas. Apabila dikenakan tekanan, maka zarah akan mulai rapat seperti dalam Rajah 4. Col

Gelombang hanya dapat bergerak melalui zarah. Zarah yang menerima tekanan, akan menjadikan gelombang daripada Aromatherapy Seri Wangi dapat mengalir dengan lebih pantas dan menyeluruh.

Medium terbaik untuk mengalirkan gelombang ialah ais. Aromatherapy Seri Wangi boleh dititiskan terus ke atas ais atau air yang disejukkan dengan ais.

Tekanan juga memberi kesan terhadap biologi tubuh. Sel yang menerima tekanan akan menjadikan aktivitinya lebih cekap dan pantas. Molekul di dalam DNA akan tersusun dengan lebih teratur seterusnya menjaga dan dapat memelihara keharmonian tubuh.

Di dalam sistem saraf, saraf deria akan menjadi jauh lebih peka kerana saling rapat antara satu sama lain. Pengaliran gelombang melalui konduksi impuls akan menjadi lebih cekap kerana gelombang dapat melompat atau berkongsi dengan sistem saraf yang lain dengan lebih baik.

Oleh itu, tidak dapat dinafikan bahawa tekanan amat penting dalam proses pengaliran gelombang daripada Aromatherapy Seri Wangi manakala medium yang terbaik adalah dengan menggunakan ais.

Kesan Tekanan Terhadap Medium Air

Dengan mematuhi Hukum Keabadian Tenaga, maka gelombang merupakan satu bentuk tenaga akan terus bergerak. Pergerakan gelombang hanya berlaku melalui lompatan antara satu zarah ke zarah yang lain. Kecekapan lompatan ini bergantung kepada keadaan susunan dan kedudukan zarah. Semakin rapat kedudukan zarah maka semakin laju pergerakan gelombang. Kedudukan yang rapat dipengaruhi oleh susunan zarah yang teratur. Semakin sempurna ikatan molekul, maka semakin tersusun zarah. Tandanya dapat dilihat daripada kejernihan sesuatu objek. Ais merupakan contoh zarah yang tersusun dengan teratur. Semakin sempurna ikatan molekul air, maka semakin jernih dan bersinar ais tersebut. Karbon yang tersusun zarahnya akan kelihatan jernih dan bersinar dan dikenali sebagai berlian. Karbon yang tidak tersusun zarahnya akan menjadi pudar atau hitam tidak telus cahaya dan dikenali sebagai arang.

Rajah 5 di sebelah kiri menunjukkan zarah air dalam keadaan normal yang tidak mendapat tekanan. Gelombang boleh bergerak di dalamnya. Zarah yang ditandakan dengan warna merah tidak terlibat mengutuskan gelombang. Terdapat dua contoh koordinasi gelombang dalam air ini yang tidandakan dengan anak panah warna biru.


Rajah 6 di sebelah kiri menunjukkan air yang mendapat tekanan hingga membentuk ais. Gelombang akan bergerak dengan lebih cekap di dalam ais berbanding air biasa. Hampir semua zarah air terlibat mengutus gelombang. Terdapat enam contoh koordinasi gelombang dalam ais berbanding air dalam bekas yang sama. Bermaksud gelombang bergerak dengan lebih banyak, serta dengan kepantasan yang tinggi.Kesan Tekanan Terhadap Sel Saraf


Rajah 7 di sebelah kanan menunjukkan sel saraf dalam keadaan normal atau panas. Saraf ditunjukkan dengan warna hitan. Saraf mati diwarnakan perang dan gelombang ditandakan dengan anak panah biru. Gelombang masih boleh melalui saraf dalam keadaan normal tanpa tekanan.
Rajah 8 di sebelah kanan menunjukkan saraf yang sihat atau mendapat tekanan. Terdapat empat koordinasi gelombang dalam ruang yang sama. Impuls bergerak dengan cepat dan amat cekap kerana saraf tersusun dengan rapi. Walaupun terdapat saraf yang mati, Impuls masih boleh bergerak dengan cekap melalui lencongan saraf. Lencongan hanya dapat berlaku jika berlaku tekanan.

Fenomena tekanan ini menjelaskan kesan rawatan terhadap pesakit parkinson yang pulih melalui ikhtiar rawatan Attitude Therapy.

Kesan Tekanan Terhadap Sel Kapilari Darah Dan Isipadu Darah

Rajah 9 di sebelah kiri menunjukkan sel kapilari darah dalam keadaan panas atau tidak sihat. Salurannya sempit. Gambar atas ialah potongan dari pandangan atas, dan gambar bawah ialah potongan dari pandangan sisi.

Keadaan ini berlaku sekiranya seseorang mengamalkan meminum air yang suam atau panas, mandi air panas atau terdedah kepada cuaca atau keadaan persekitaran yang panas.

Penyempitan saluran darah mengakibatkan perjalanan darah terganggu. Antara masalah daripada penyempitan saluran sel kapilari ialah:
 1. 1. Risiko penempelan kolestrol dan serangan jantung.
  2. Serangan strok.
  3. Obesiti atau kegemukan.
  4. Keletihan.
  5. Kekurangan oksigen.
  6. Deposit urik asid.Rajah 10 di sebelah kanan ini menunjukkan sel kapilari darah yang mendapat tekanan. Ruang saluran darah menjadi lebih luas. Darah akan mengalir dengan lebih lancar.

Selain itu, isipadu darah juga akan berkurang ketika dalam keadaan bertekanan (aplikasi termometer). Oleh itu, masalah migrain dan tekanan darah tinggi akan berkurang. Darah yang mendapat tenaga daripada tekanan akan bekerja dengan lebih cekap. Tekanan darah yang stabil akan meningkatkan tahap kesihatan tubuh secara optimum.Hidrotherapy Ice Colour Vibration Therapy

Hidrotherapy Ice merupakan kaedah yang pertama seumpamanya diperkenalkan bagi tujuan penjagaan kesihatan dan perawatan penyakit secara keseluruhan merangkumi aspek spiritual, emosional, mental dan fizikal. Hidrotherapy Ice telah dipertingkatkan teknologinya dengan penggunaan elemen-elemen air ionik beralkali (ionized-alkaline), ozon, garam potassium dan lain-lain yang membantu merawat penyakit selain mengekalkan kesihatan dan kecantikan tubuh badan.

Kaedah mandian ais yang diperkenalkan melalui rawatan Attitude Therapy ialah dengan cara pembauran antara Aromatherapi, Garam Bukit, Sulfur (belerang), Kapur, Ais di dalam bath tub berisi air yang beralkali dan diozonkan.

Bilik rawatan dilengkapi mesin air alkali berserta tangki simpanannya, water ozonizer dan lampu UV. Kelengkapan lain ialah sistem flush, singki, bilik bilasan, dan sistem pengaliran udara. Setiap kelangkapan mempunyai peranan tertentu.

Setiap satu bahan dan kelengkapan memainkan peranan tertentu untuk mencapai keberkesanan rawatan yang paling optimum.

Aromatherapy Seri Wangi merupakan bahan yang paling utama digunakan dalam mandian Hidrotherapy Ice. Gelombang yang dibawa melalui Aromatherapy Seri Wangi akan mensenyawakan bahan-bahan yang dibaurkan supaya dapat reaktif dengan sesuatu peringkat level pada tubuh badan. Gelombang juga akan bertindak mempertenagakan sel ketika di dalam proses rawatan mandian Hidrotherapy Ice.


Aromatherapy Seri Wangi bertindak sebagai rahsia Spiritual semasa di dalam pembauran bahan. Antara penyakit yang berkaitan dengan level spiritual antaranya ialah
 1. Lesu, lemah semangat, halusinasi, ketakutan.
 2. Daya ingatan, awet muda, kawalan hormon.
 3. Migrain, kasih sayang, menipu, mencuri.
 4. Tidur, imsomnia, tumpuan.
 5. Antibiotik semulajadi, keceriaan.
 6. Sinus, resdung, deria baru.
 7. Demam, telinga, mulut, lidah, gigi, gusi.
 8. Tekanan darah rendah, tekanan perasaan.

Tahukah anda, mayat manusia yang dijumpai dalam ais glasier, bekas tasik garam, pergunungan batu kapur dan lembah belerang bekas lohong gunung berapi tidak reput selama beribu-ribu tahun. Bahan ini bertindak mengawetkan sel manusia yang terperangkap di dalammnya. Dalam dunia perubatan, ia diaplikasikan sebagai medium antibiotik dan medium unsur senyawa.

Ais adalah pencegah kehilangan tenaga. Ia akan terus mengawal tenaga agar tidak hilang dan mengekalkan kemudaan sel.
Gambar sebelah kanan ialah "iceman" iaitu manusia pra-sejarah yang ditemui di pergunungan Alps iaitu sempadan antara Austria-Italy.

Keadaan iceman amat baik dari kulit hingga ke makanan yang masih terdapat di dalam perutnya. Kulitnya tidak reput atau berubah strukturnya. Aktiviti bakteria yang berperanan menguraikan organik pada iceman didapati telah terencat dan terhapus. Begitu juga kesan tindak balas kimia bagi tujuan penguraian juga tidak berlaku. Tekanan dan pemadatan oleh ais menjadikan keadaan organik iceman kekal tanpa sebarang perubahan malah sebelum kematian iceman, sel-sel tubuhnya telah mencipta anti-aging semulajadi kesan daripada tekanan akibat diselaputi glasier.

Garam adalah raja segala kimia. Garam mampu membekalkan cukup oksigen untuk keperluan sel. Dalam mandian Hidrotherapy Ice, garam akan bertindak sebagai penguat kekonduksian gelombang serta pengurai ozon yang cekap.

Batu kapur berkeupayaan memerangkap dan mengurai karbon dioksida dan juga meneutralkan bahan berasid daripada menjejaskan sel. Batu kapur boleh menghantar gelombang hingga ke tulang dan menjaga kekuatan saraf.

Belerang adalah penyahaktif aktiviti bakteria dan kulat. Ia merangsang rembesan sel dengan cara menghantar gelombang ke dalam nukleus sel dan juga meneutralkan bisa dan racun di dalam sel.

Dalam mandian Hidtrotheapy Ice, belerang berperanan membantu memberi kekuatan kepada sistem penghadaman. Sulfur boleh bertindak sebagai perangsang atau menguja rembesan enzim untuk penghadaman.

Sebagai penyimpan gelombang yang menyamai gelombang organ hempedu dan kulit, sulfur menyahaktifkan aktiviti kulat dan bakteria yang mempunyai gelombang di luar julat gema sulfur. Kebanyakkan bahan kosmetik dan krim penyakit kulit menggunakan sulfur sebagai bahan asas.

Pembauran dalam air.

Semua keempat-empat bahan ini dibaurkan bersama dalam satu campuran. Ia tidak mampu bertindak sebagai sebatian sebaliknya tetap dalam bentuk tersendiri dan tidak mempengaruhi antara satu sama lain. Oleh itu, ia hanya akan mensewakan bahagian yang terlibat dengan gelombang yang dibawa oleh bahan tersebut masing-masing.

Peranan bahan ini adalah satu komitmen untuk mencapai tahap kesihatan yang paling optimum semasa proses mandian Hidrotherapy Ice.

Rahsia Piramid Dari Perspektif Teori Tekanan.

Setiap bentuk mempengaruhi aliran tenaga. Piramid mempunyai rahsia penjagaan gelombang agar tidak hilang. Piramid mempunyai sukatan tertentu yang juga mempengaruhi keadaan tertentu. Di bawah ialah kajian terhadap pergerakan tenaga berdasarkan bentuk tertentu.

Rahsia mumia yang ditemui di dalam piramid adalah satu fenomena yang boleh diterangkan secara saintifik malah boleh diaplikasikan bagi tujuan rawatan. Rajah di bawah menunjukkan pegerakan tenaga dalam sesuatu bentuk. Anak panah warna merah menunjukkan tenaga yang dibebaskan, anak panah warna biru putus-putus menunjukkan tenaga yang kembali.

Bentuk bulat menjadikan tenaga hanya bergerak ke satu arah sahaja.

Secara tiga dimensi, tenaga dalam sfera akan terus bergerak ke satu arah

Pergerakan yang berterusan akan membentuk satu cakera dengan tahap tenaga yang sama dan tidak berubah.


Bentuk empat segi menjadikan tenaga bergerak ke pelbagai arah secara rambang

Secara tiga dimensi, tenaga yang bergerak dalam kuboid akan bertambah fokus.Fokus menjadikan tenaga di dalam bentuk kuboid akan terus naik ke atas ke tahap infiniti.


Bentuk tiga segi menjadikan tenaga yang bergerak akan kembali tempat asal semula.Secara tiga dimensi, tenaga yang bergerak di dalam piramid akan bergerak dengan lajuGerakan yang berterusan menjadikan tenaga berada dalam julat keharmonian schumenn atau julat cahaya boleh nampak iaitu menyamai tenaga dalam tubuh manusia.


[Piramid kiri (Ruang dan masa stabil). Piramid kanan (Ruang dan masa infiniti)]

Bentuk piramid diaplikasikan sebagai ruang terbaik untuk menyimpan Aromatherapy Seri Wangi. Semakin lama ia disimpan, maka semakin kuat tenaga di dalamnya. Jika tenaganya berkurangan, dengan menyimpannya untuk seketika sudah memadai untuk mengembalikan tenaganya semula.

Keadaan yang harmoni dan bertenaga ialah tempat yang menghasilkan gelombang yang menyamai tenaga di dalam piramid. Secara semulajadi keadaan ini boleh diperolehi di tepi air terjun, dalam gua yang tidak dihuni kelawar, tepi pantai pada waktu pagi yang nyaman atau mandi air sungai yang sejuk dan yang sedang mengalir dengan deras. Tenaga ini diperolehi dan disalirkan melalui ion-ion negatif.

Gambar di sebelah ialah salah satu daripada kaedah Pyramid Therapy. Sebenarnya anda boleh mendapatkan keadaan seperti ini dengan hanya mandi dengan menitiskan setitik Arimatherapy Seri Wajah ke dalam air mandian. Melalui kaedah mandian hidrotherapy Ice, setitik Aromatherapy Seri Wajah akan dititiskan setiap 10 minit ke dalam tub mandi.


Menyedari arah pengaliran tenaga di dalam ruang, maka bentuk terbaik untuk mendapatkan rawatan mandian Hidrotherapy Ice ialah dengan berendam di dalam tub mandi yang berbentuk segi empat. Bentuk segi empat akan lebih memfokuskan tenaga berdasarkan niat dan doa.
Setelah mendapat rawatan Hidrotherapy Ice, anda perlu berehat seketika di atas katil berbentuk segiempat.

Bentuk katil segiempat bertujuan mengekalkan momentum kesan tekanan daripada rawatan Hidrotherapy Ice.

Facial Hidrotherapy Ice

Menjadi satu komitmen dan kesungguhan dalam ikhtiar untuk kami menjadikan kajian saintifik ini dimanfaatkan untuk tujuan kesihatan melalui konsep Facial Hidrotherapy Ice. Dalam kaedah yang akan diperkenalkan ini, teknik dalam mandian Hidrotherapy Ice akan digunakan dalam Facial Hidrotherapy Ice untuk mencapai matlamat wajah berseri.

7 ulasan:

Baby_syahiran berkata...

Salam sekali lagi,

Untuk mandian ais di rumah menggunakan baldi, adakah cukup dgn meletak seri wajah, atau perlukan bahan lain spt Kapur, Garam, Sulfur dalan Hidoterapi Ais, jika perlu bgm pula sukatannya,dan adakah kadar maximumnya sama spt Hidoterapi Ais iaitu sebyk 9 kali dan berhenti selama 44 hari atau boleh dibuat tanpa had di rumah.

Sekian, wassalam.

ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN berkata...

W'salam.

Terima kasih kerana bertanya. Untuk menjawab soalan ini, saya telah menyediakan post khas bertajuk "Penggunaan Aromatherapy Seri Wajah".

Selamat membaca, semoga berpuas hati dengan hasil tulisan tersebut, semoga berbahagia.

Elmy berkata...

Bila terbaca artikel dari laman Dr. Ariffaizal tentang ais, perkara pertama yang terlintas dalam minda saya adalah minuman berais. Minuman berais memang sedap bila diminum pada waktu panas, tengah hari selepas makan nasi, ditambah pula bila pekena dengan sambal belacan yang pedas gila. Woo…lega dapat hirup minuman beraiskan…makan ais krim, ais kacang, ais blend dan ais gorengpun ada….

Terapi Ais sebagai rawatan ? Betul ke? Saya kurang percaya ais boleh digunakan sebagai salah satu agen perubatan sebabnya orang tua-tua melarang keras wanita atau anak dara mengamalkan ais dalam pemakanan mereka, kononnya, melemahkan urat saraf, rahim tak sihat, lemah anggota badan, nafas pendek, cepat lelah, kebas-kebas anggota badan terutama jari-jari kaki dan tangan dan orang tua-tua dulu percaya bahawa ais tidak elok untuk kesihatan. Untuk meyakinkan diri sendiri tentang ais dan kegunaannya dalam perubatan, maka saya membuat sedikit research di internet dengan membaca artikel dari luar negara tentang ais. Dan hasilnya……saya paparkan dibawah ini.


Apa kegunaan ais dalam bidang perubatan?
Ais mengikut kajian saintifik sudah digunakan sejak dahulu lagi sebagai salah satu teknik rawatan untuk mengawal kesakitan, ketidakselesaaan terhadap otot dan tulang. Ais juga dapat mengurangkan kekejangan otot, kesakitan dan juga keradangan akibat melecur. Ais juga digunakan untuk mengawal suhu badan terutama bagi kanak-kanak yang mengalami demam panas hingga membawa kepada sawan. Penggunaan ais untuk rawatan tertentu sebenarnya sudah disedari oleh para saintis namun kajian secara ilmiah terhadapnya sebagai satu rawatan alternative telah dilakukan oleh pengamal-pengamal rawatan alternatif Colour Vibration Therapy. Tahniah buat Dr. Ariffaizal yang memberikan info yang amat berguna kepada saya tentang terapi ais ini.

Lezna hangat berkata...

Dengan Setitik Aromatherapy Seri Wajah"akan melahirkan keadaan harmoni dan bertenaga"

Penjelasan pada halaman ini sangat menarik dan memberi kefahaman saya secara saintifik mengenai Aromatherapy Seri Wajah yang bertindak sebagai rahsia Spiritual semasa di dalam pembauran bahan,Apa yang telah Dr, tulis disini amat besar nilainya untk pengetahuan dan pemahaman kalangan awam terhadap rawatan CVT,

ARTIKEL YANG MENARIK INI MENGAMBIL MASA 44 MINIT 9 SAAT UNTUK SAYA MEMBACA DAN MEMAHAMI,sebenarnya lebih dari itu..."SEMOGA SESIAPA YANG MEMBACA TULISAN INI MENGAMBIL INTISARINYA...Facial Hidrotherapy Ice untuk mencapai matlamat wajah berseri...

Baby_syahiran berkata...

Salam Dr.,
saya ada tgk TV3, tak ingat rancangan apa, berkenaan Hammam,atau Sauna yang diperkenalkan di negara Arab satu masa dahulu. Mereka mengatakan mandi di Hammam baik utk kesihatan dan konsepnya sama dgn mandi sauna, cuma bila saya baca definisi Hammam di Wikipedia, maksudnya spt berikut :

A person taking a Turkish bath first relaxes in a room (known as the warm room) that is heated by a continuous flow of hot, dry air allowing the bather to perspire freely. Bathers may then move to an even hotter room (known as the hot room) before splashing themselves with cold water. After performing a full body wash and receiving a massage, bathers finally retire to the cooling-room for a period of relaxation.

Dr ada tak maklumat berkenaan Hammam ni, kerana saya percaya setelah menonton rancangan itu, ramai yang beranggapan Hammam dan sauna di Malaysia adalah sama bilamana perkara ini bercanggah dengan CVT.

Adakah orang Arab dahulu, berada dalam bilik panas sebelum mandi dgn air sejuk kerana cuaca di tempat mereka.

Adakah konsep Hammam tidak bercanggah dgn Hidroterapi Ais.
Harap dapat penjelasan, terima kasih.

ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN berkata...

Sebenarnya Hammam ialah Hidrotherapy Panas Sejuk. Ia tidak bercanggah dengan CVT. Tetapi di Malaysia terapi ini telah dikaji dan didapati tidak begitu efisyen.

Di negara yang suhunya di bawah 15 darjah selsius, mandian air panas adalah pada suhu 40 darjah selsius. Kemudian barulah dibilas atau rendam dengan air sejuk pada suhu persekitaran iaitu di bawah 15darjah selsius. Di Malaysia, suhu air ialah kira-kira 25 darjah selsius dan suhu persekitaran ialah 37 darjah selsius. Secara semulajadinya, kita telah melalui suhu tinggi pada tekanan yang rendah. Lantaran tidak perlu kepada proses panas sebaliknya terus mandi air yang disejukkan dengan ais. Itu pun suhunya amat sukar untuk dijatuhkan kepada 18 darjah selsius. Untuk mendapatkan suhu ini kami terpaska jalankan Hidrotherapy Ice pada waktu malam atau subuh dengan dilengkapi penghawa dingin di dalam bilik tersebut.

babylito berkata...

Menurut kajian, Hidroterapi Ais boleh membantu mengurangkan kadar denyutan jantung yang kadangkala menyebabkan stress. Air yang sejuk boleh mengimbangi metabolisme. Caranya ialah semasa mandi biarkan air mengalir disebelah kanan tangan. Kemudian barulah dibasahkan dibahagian belakang badan. Ditekankan bahawa semasa melakukan mandian ini pastikan air mengalir di bahu kanan terlebih dahulu dan barulah disebelah kiri.
Bermakna mandian ais yg dianjurkan oleh CVT ini adalah sangat baik untuk mendapat kesihatan secara menyeluruh. Dikatakan penggunaan minyak lavender semasa mandi juga boleh membantu mengurangkan tekanan. CVT menggunakan Aroma Seri Wajah yang mengandungi lebih 300 unsur senyawa yg sudah pasti kesannya lebih baik. Agen atau unsur senyawa akan meresap ke dalam kulit dan hidung yg sekaligus menghilangkan stress.

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)