SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Ahad, 10 Jun 2007

Asas Teori Ruang Dan Masa

Kita dapat memahami tenaga dan alam melalui rumusan daripada Teori Ruang dan Masa. Alam bermula daripada titik asal dinamakan Point Zero. Berdasarkan teori kejadian secara berdua-dua, alam terbahagi terbahagi kepada dua bahagian iaitu Ruang dan Masa.

Ruang dan Masa apabila bertemu akan membentuk Jisim. Maka wujudlah rumus berikut:


Ruang ialah keadaan, masa adalah tenaga dan jisim adalah kejadian yang nyata.Kejadian pada tubuh badan kita adalah lengkap mengikut teori ruang dan masa. Ruang terbahagi kepada dua iaitu Zarah dan Molekul.


Masa ialah tenaga. Ia tidak dapat dilihat tetapi boleh dirasai. Masa terbahagi kepada dua iaitu Niat dan Gema (Gelombang).


Zarah akan membentuk sub atom. Sub atom akan membentuk atom. Atom akan membentuk jirim. Jirim akan membentuk unsur atau benda.


Molekul akan membentuk DNA/RNA seterusnya terbinalah kromosom. Kromosom akan menentukan pembentukan dan sifat sel. Ikatan sel yang serupa akan membentuk tisu. Beberapa jenis tisu yang berlainan membentuk organ. Organ saling bertindak antara organ yang lain membentuk sitem tubuh hingga terbinalah tubuh.


Niat akan mewujudkan getaran rasa yang digelar kecintaan emosi. Kecintaan emosi akan membentuk akal pemikiran. Akal pemikiran akan mewujudkan perbuatan, tindakan atau amalan.


Gelombang yang semakin membahagikan tenaganya akan membentuk satu tenaga baru yang boleh dikenali melalui cahaya. Cahaya akan membahagikan tenaganya hingga mewujudkan tenaga baru yang boleh dikenali melalui warna. Warna akan membahagikan tenaganya hingga mewujudkan tenaga baru yang boleh dikenali melalui bunyi.


Berdasarkan huraian di atas, turutan kejadian di bahagian molekul hingga membentuk tubuh adalah dipengaruhi oleh masa. Turutan kejadian sub atom hingga membentuk unsur atau benda juga dipengaruhi oleh masa. Semua turutan ini melibatkan “Teori Kejadian Secara Berdua-Dua” dan “Hukum Keseimbangan”
Attitude Therapy mengaplikasikan Teori Ruang dan Masa dalam semua kaedah ilmu dan ikhtiar perubatan.
Daripada teori ini, kita dapat fahami punca penyakit serta kaedah merawatnya. Ia juga memberikan penjelasan terhadap beberapa fenomena terutama fisiologi tubuh atau kejadian semulajadi alam sekeliling.

1 ulasan:

Baby_syahiran berkata...

Kepentingan Bunyi dalam kehidupan manusia bermula sejak kita diciptakan lagi iaitu setelah ruh ditiupkan, begitu juga pada akhir zaman, tiupan sangkakala Malaikat Israfil yg mematikan manusia, tiupan kedua menghidupkan manusia semula dan diadili, tidak kah kita sedar?
Saya menonton filem 'Shrek' dimana peranan bunyi dimainkan di situ,pernah tengok filem tu? Fiona menyanyi dengan alunan merdu dan bila dia menjerit, burung tersebut mati, begitu juga dengan Shrek2, kwn beliau menyanyi dan kali kedua mengeluarkan suara dengan kuat, hingga burung-burung menyerang pihak yang jahat. Bagaimana pengarah Barat boleh menghasilkan banyak filem yg kreatif seperti itu. Tidakkah mereka sebenarnya bersandarkan realiti walaupun sekali tengok kita lihat perkara seperti itu tidak terfikir oleh akal fikiran kita, Wallahu'alam.

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)