SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Selasa, 26 Jun 2007

Ringkasan Formula CL 10

Formula CL 10 sebagai ikhtiar untuk mempertenagakan kawasan dada dan paru-paru bagi membantu merawat simptom seperti masalah pernafasan, asma, lelah, batuk, ludah, kahak, pneumonia, tuberculosis, bronchitis, sakit dada dan sebagainya.

Berikut ialah ringkasan keterangan tentang Formula CL 10;
FORMULACL 10
NAMA FORMULA
WARNAHIJAU
PANJANG GELOMBANG545 nanometer
WAKTU RESONANSyuruk hingga waktu Qailulah
(7.30 pagi hingga 11.00 pagi)
PSIKOLOGI KETIKA SIHATBebas
PSIKOLOGI KETIKA SAKITMudah tersentuh.
KAWASAN
 1. Paru-paru.
 2. Sistem Respirasi.
 3. Payu dara.
KAITAN/ TANDA / SIMPTOM
 • Masalah pernafasan / asma.
 • Batuk, pneumonia / tubercolosis / bronchitis.
 • Jangkitan / sakit di bahagian dada.
 • Bengkak bahagian paru-paru.
 • Pedih hati / sakit hati / marah.
 • Mengawal pernafasan.
 • Bengis / sedih berkaitan dengan cinta.
 • Alergi kulit.
 • Alergi hama / debu di rumah.
 • Kehadiran pertumbuhan di paru-paru.
 • Barah buah dada.
 • Pernafasan yang mengeluarkan bunyi.
 • Ludah (mocopurulent bronchitis)
KETERANGAN FORMULA
 • Meninggikan immune berkaitan dengan MB 5 / TB 6.
 • Penawar menyeimbangi perasaan.
 • Pengoksigenan darah.
 • Penapis darah mengikut emboli dan trombi.
 • Gangguan pernafasan apabila berada di tempat tinggi.
 • Pembekuan darah dalam keadaan normal dan abnormal.
 • Pembersih toksin-toksin bakteria, gas-gas seperti klorin (Cl), fosgen dan sulfur dioksida.
 • Membersih cecair di saluran limfa / kerongkong dan saluran pernafasan.
 • Kecederaan pada edema pulmonari boleh menyebabkan kecederaan pada otak dan keracunan heroin.
 • Selsema atau hidung berhingus adalah berpunca di bahagian ini.

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk masalah atau simptom yang berkaitan dengan Paru-paru seperti lelah, asma, pleural effusion (air dalam ruang keliling paru-paru), barah payu dara, Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis atau sebarang jenis penyakit, sila hubungi saya. Insya Allah kita ikhtiar dengan sedaya upaya;



3 ulasan:

Lezna hangat berkata...

BESAR KEMUNGKINAN INI AKAN MENJADI FORMULA PILIHAN,kerana disekeliling kita tidak lagi sihat macam kita berada dikampung,udara bersih,tiada asap kenderaan yang penuh dengan bibit bibit virus,yang entah apa yang ada dalam asap asap hitam itu,seperti sasaran formula ini pada kawasan dada dan paru-paru serta membantu merawat simptom seperti masalah pernafasan, asma, lelah, batuk, ludah, kahak, pneumonia, tuberculosis, bronchitis, sakit dada dan sebagainya,"ramai diantara kita terdedah dengan gejala ini,dan masaalah pernafasan ni terganggu tak kira masa dan tempat,ketika time tidur pun kita dihidangankan dengan udara yang tidak diketahui asal muasalnya...RESDUNG pula sekarang jadi penyakit meriah nampaknya dimana-mana orang merenjis dengan tissue...walah,,,apa dah jadi dengan angin???

babylito berkata...

Salam.

Kenapakah seringkali kita melihat org-org tua yg merokok bila mereka menghentikan amalan merokok itu mereka akan mengalami satu keadaan yg mana kesihatan mereka jauh lebih buruk dari sbelum menghentikan amalan tersebut seperti sakit dada, batuk dan mengalami pertambahan berat badan yg ketara?

Biasanya org tua yg mengalami masalah ini akan meneruskan amalan tersebut walaupun diketahui akan lebih memburukkan kesihatan.
Bagaimanakah cara nya supaya org tua yg mengalami masalah ketagihan merokok dapat menghentikan amalan merokok tanpa mengalami apa2 kesan sampingan. Kebanyakan yg cuba menghentikan amalan ini tidak berjaya kerana kesan sampingan selepas menghentikan amalan tersebut amat teruk terhadap kesihatan terutama warga emas.

Ariffaizal Mohd Nor Ariffin berkata...

Babylito, ya memang benar orang tua yang telah biasa dengan amalan merokok tidak boleh berhenti merokok. Jika mereka berbuat demikian, pernah terjadi pesakit ini koma atau paling kurang pengsan.

Ketika sedang pengsan, apabila ditiupkan asap rokok, pesakit ini akan sedar semula.

Keadaan ini terjadi kerana berlaku dua keadaan iaitu akibat ketagihan dan kedua ialah perubahan hormon dan maklumat genatik (perubahan DNA sehingga tubuh mengalami evolusi hormon) yang kekal untuk membolehkan tubuh terus menerima rokok tanpa menjejaskan tubuh.

Warga tua yang ketagihan rokok sekiranya ingin berhenti merokok, lakukan dengan cara yang berperingkat-perngkat. Rawatan terbaik untuk berhenti ketagihan ialah formula NW4. Manakala formual untuk mengawal gangguan hormon atau memulihkan evolusi hormon ialah NW2, insya Allah.

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).




Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).



Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   







Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)