SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Sabtu, 4 Oktober 2008

Temuramah Majalah KONSEP (Bahagian 9/9)

Pada peringkat yang kronik, gangguan kesihatan boleh mengakibatkan sikap negatif seseorang itu boleh dizahirkan akibat kegagalan untuk diseimbangkan dengan sifat hening, sabar, ikhlas dan redho.

Ikuti temuramah antara Dr. Ariffaizal bersama Editor Majalah KONSEP untuk disiarkan di bahagian Personaliti keluaran Oktober 2008.

SOALAN KESEMBILAN: Saban hari, kita melihat banyak kes jenayah yang berlaku di dalam negara. Dari kaca mata Dr., apakah punca berleluasanya permasalahan tersebut?

Punca utama ialah apabila rosaknya unsur spiritual, emosi, mental dan fizikal seseorang.

Spiritual

Mereka yang rosak spiritualnya sudah tidak kuat iman dan keyakinannya terhadap Allah dan hari pembalasan. Tidak beriman seseorang itu apabila dia melakukan perkara berdosa dan jenayah. Amal ibadat itu penting untuk mencegah diri daripada melakukan perkara kemungkaran.

Emosi

Mereka yang rosak emosinya sudah tidak ada lagi rasa belas kasihan terhadap orang lain. Mereka boleh menipu orang lain kerana tidak berkeupayaan merasakan kesengsaraan orang yang ditipunya. Orang yang berani menipu lama-kelamaan boleh mengambil hak orang lain kerana tidak merasakan keperluan dan tidak menghargai hak orang lain.

Mental

Mereka yang rosak mentalnya mudah berfikiran negatif dan bersangka buruk terhadap orang lain. Kemudian lahirlah cara cemburu, dendam, iri hati dan hasad. Perasaan ini akan menyebabkan perpecahan di dalam masyarakat. Tersebarnya fitnah untuk menjatuhkan seseorang, mengaibkan seseorang, merancang konspirasi, menganiaya dan menzalimi seseorang dan sebagainya.

Fizikal

Mereka yang tidak sihat fizikalnya akan mudah rasa tidak yakin pada diri sendiri. Cenderung untuk membunuh diri sendiri serta berani mencabul maruah dan kehormatan orang lain.

Kesihatan tubuh amat mempengaruhi kelakuan seseorang. Sebenarnya mereka yang melakukan jenayah ialah mereka yang sakit dan tidak sihat sistem tubuh badannya.

Personaliti dan tubuh

Level PersonalitiKelemahan / Kerosakan Kesan
Kelemahan Personaliti
SPIRITUALKekeliruan.
Hilang keyakinan diri.
Delusi (menyalahkan diri sendiri).
Hilang keyakinan kepada hari pembalasan.
Kemurungan.
Kecenderungan membunuh diri.
EMOSIMementingkan diri sendiri.
Hilang sifat peri kemanusiaan.
Kerisauan, kekecewaan.
Ketagihan (rokok / dadah / arak / seks).
MENTALMudah cemburu dan iri hati.
Cerewet, membangkang, mengeluh.
Hasad, dengki, khianat.
Memberontak, mengamuk.
FIZIKALEgo, takbur, bongkak, ujub.
Was-was, curiga.
Mencuri dan menipu.
Tidak menghargai orang lain.
Keganasan.
Pencabulan.

Tiada ulasan:

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)