SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Selasa, 21 Oktober 2008

Keberkesanan Kayu Sugi

Setiap bahan yang mempunyai perisa biasanya akan mengandungi Monosodium. Monosodium memastikan rasa seperti koko, limau atau vanila berkekalan dalam tempoh yang lama. Monosodium mempunyai kelebihan menyerlahkan rasa sesuatu makanan. Dengan adanya Monosodium, bahan asli sesuatu makanan tidak perlu banyak. Misalnya setitik limau apabila dititiskan ke dalam segelas air Monosodium Glutamat, maka keseluruhan larutan tersebut akan mempunyai rasa limau. Bahan ini ialah kumpulan mineral yang berat dan mempunyai kecenderungan asid.

Kayu sugi yang berperisa kemungkinan telah dicelup dengan bahan ini. Sudah tentu ia telah bertindak balas dengan bahan ini terlebih dahulu dan kesan elektronnya akan berkurang. Menggunakan kayu sugi yang asli akan meyakinkannya bahawa ia cuma akan bertindak balas dengan gigi sahaja.

Gigi yang tercemar dengan proton mudah menjadikan sisa makanan terlekat di celah-celahnya. Salah satu tanda keberkesanan kayu sugi ialah apabila kita makan setelah bersugi, jarang terdapat sisa makanan (daging, sayur atau cili) terlekat di celah gigi. Mereka yang biasa mengalami masalah kerap terlekat atau tersangkut sisa makanan di celah gigi boleh mengamalkan bersugi untuk mengatasi maslah ini. Sekiranya telah terlekat, ia dapat disingkirkan dengan mudah dengan cara bersugi (memadai menggosok di bahagian hadapan sahaja). Sekiranya untuk mengelakkannya terlekat, bersugilah sebelum makan.

Di klinik gigi ada menyediakan perkhidmatan memutihkan gigi atau menanggalkan plak dan mencuci kaviti. Bayarannya amat mahal antara RM80 ke RM200. Tetapi tempoh ketahanannya tidak lama antara 6 bulan ke 1 tahun. Hanya teknologi elektron sahaja yang berkeupayaan untuk menanggalkan plak dan kaviti pada gigi. Elektron boleh dialirkan pada gigi melalui gosokan daripada kayu sugi atau bahan yang berelektron gigi (sebaiknya gunakan kayu sugi).

Kayu sugi membantu menguatkan gigi, mengoptimumkan saraf dalam gigi dan membersikan benda asing di sekitar gigi. Gigi yang sihat dan kuat berkeupayaan untuk mengawal pembiakan bakteria di sekitarnya. Jangkitan pada gusi, lidah, ulser dalam mulut juga dapat diatasi sekiranya mengamalkan bersugi.

Tetapi sekiranya tahap jangkitan pada gusi (gusi membengkak), sakit lidah atau terdapat kehadiran ulser dalam mulut, cara yang paling mudah dan berkesan untuk mengatasinya ialah dengan berkumur menggunakan garam. Soul Salt (formula AT) ialah garam terbaik yang boleh digunakan untuk berkumur. Garam membantu menyerap bakteria yang berlebihan di dalam mulut seterusnya membantu mengurangkan kesakitan di dalam mulut. Kekerapan berkumur dengan larutan garam secara berterusan membantu merawat masalah di dalam mulut seperti bengkak gusi, jangkitan lidah atau ulser dalam mulut.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

2 ulasan:

Neyssa berkata...

thanks for the indo doctor.. :-)

Neyssa berkata...

**thanks for the info doctor**

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)