SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Sabtu, 25 Oktober 2008

Kesan Rambut Tercemar

Untuk memahami level spiritual pada tubuh badan, semua kederiaan perlu dikenalpasti. Bulu roma yang terdapat pada seluruh permukaan kulit adalah salah satu deria yang berfungsi sebagai pengesan getaran di persekitaran. Getaran semulajadi di persekitaran adalah penting untuk mempertenagakan sel di keseluruhan tubuh. Deria yang sihat dan bersih juga boleh berperanan sebagai pembumian proton atau caj positif yang tidak diperlukan oleh tubuh.

Bulu roma penting untuk menyerap vibration energy daripada kawasan persekitaran melalui medium air atau udara. Kekonduksian (pengaliran) vibration lebih kuat sekiranya
1. Bulu roma bersih daripada sebarang radiasi seperti pencemaran proton.
2. Tekanan tinggi (sejuk – air sejuk, udara sejuk atau ais batu).

Kadar bulu roma yang tumbuh bergantung kepada keperluan tubuh untuk mendapatkan getaran tenaga semulajadi yang paling optimum. Tubuh yang telah tersedia dengan “masa” yang mencukupi kurang ditumbuhi oleh mereka yang tubuhnya terlebih dengan “jisim”. Kadar jisim dalam tubuh dipengaruhi oleh amalan pemakanan. Makanan yang tinggi protein adalah punca kepada kandungan jisim tubuh melebihi getaran tenaga masa.

Tidak menghairankan wanita yang mengambil makanan yang tinggi protein seperti kacang dal, mempunyai bulu roma yang lebat.

Makanan yang tinggi protein juga mempengarui pemikiran logic seseorang. Mereka yang terlalu kerap berfikir secara logic dan matematik juga mudah mendapat bulu roma yang panjang atau lebat. Wanita yang suka membuat kerja-kerja mengira atau matematik biasanya akan kelihatan tumbuh bulu roma di misai.

Pengurusan bulu roma juga perlu dengan cara yang betul supaya pencemarannya dapat diatasi dan kederiaannya tidak terjejas. Berikut ialah antara pengurusan bulu roma yang betul.
Rambut kepala
Potong untuk dipendekkan, perlu disisirkan
Tudung jika disimpan panjang, perlu disisirkan atau diikat
Janggut
Dicantas setelah melebihi segenggam
Perlu disisirkan
MisaiDigunting (tidak boleh dicukur)
JambangDibiarkan dengan disisirkan
Dicukur jika ingin membuangnya.
Kening dan bulu mata
Deria pengesan paling penting, tidak boleh dicabut, tidak boleh dicukur,tidak boleh diwarnakan
Bulu hidung
Dicabut atau digunting
"Spears of prosperity" Tidak boleh dibiarkan kelihatan
Armpit hair (bulu ketiak)Perlu dicabut
Bulu dadaDibiarkan
Bulu ari-ari (pubic hair)Perlu dicukur sekurang-kurangnya setiap 44 hari
Bulu roma tangan dan kakiDibiarkanBulu roma mudah tercemar sekiranya ia tertedah kepada udara persekitaran.

Antara kesan pencemaran proton terhadap rambut ialah
1. Beberapa penyakit berkaitan spitirual mudah mengganggu.
2. Kelemahan sistem immune.
3. Mudah kemurungan.
4. Gangguan kecekapan Emotional Quotient (EQ).

Bulu roma yang terpanjang ialah rambut. Disebabkan ia mudah tercemar, penjagaan yang terbaik ialah dengan cara menutupnya daripada terdedah atau membasuhnya dengan kerap.

Kewajipan memakai tudung bagi kaum wanita bukan sekadar untuk menutup aurat, malah ia membantu mengelakkan pencemaran proton pada deria rambut.

Karektor Rambut Kusut

Bakteria sentiasa mencari ruang organik yang kurang bertenaga untuk ditumpangi dan membina habitat yang baru. Rambut yang tercemar dan kusut akan menjadi tempat pembiakan pelbagai bakteria (maism). Jumlah miasm atau bakteria yang berlebihan akan melemahkan sistem kawalan biotik semulajadi (antibiotik semulajadi). Mereka yang lemah pusat kawalan biotik (CL 5) mudah merasa kebosanan atau tidak ceria.
Unhappy Genius
Albert Einstein dikatakan sebagai genius tetapi tidak gembira.

Langkah untuk mengatasi pencemaran proton terhadap rambut ialah
1. Melindunginya daripada terdedah kepada radiasi atmosfera luar rumah terutama waktu petang (30 minit sebelum maghrib).
2. Membasuh anggota yang terbuka dengan kerap.
3. Menutup kepala atau memakai tudung.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

4 ulasan:

Wis berkata...

Salam Dr. Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Bathin....post yang makin menarik,,sentiasa diterima dalam email..terimakasih.

Neyssa berkata...

Doktor,bagaimana kalau bulu kaki wanita yang terlalu lebat macam bulu kaki lelaki? Haruskah dia mencukurnya?

Neyssa berkata...

Doktor,macamana kita mampu membasuh rambut dengan kekerapan 3 jam sekali? Kalau sehari sekali boleh ke?

alialaila berkata...

salam..
dr, rambut saya terlalu kusut walaupun pelbagai jenis syampu yang digunakan...malah saya juga telah menggunakan khidmat pakar tetapi rambut saya menjadi semakin keras,kusut,susah disisir dan berbuah..so, macam mana tu?

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)