SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Selasa, 21 Oktober 2008

Punca Sebenar Angin Akhmar

Angin akhmar (stroke) terjadi apabila buah pinggang gagal berfungsi dengan baik sehingga menggangu refleks bahagian otak yang mengawalnya. Bahagian otak ini ialah sekitar Serebrum.

Buah pinggang yang pasif menjadikan otak sekitar Serebrum juga pasif. Akibatnya darah akan terkumpul di bahagian ini dan membeku.
Buah Pinggang berkaitan dengan stroke
Angin akhmar boleh dicegah sekiranya penjagaan buah pinggang dijaga dengan baik. Biasanya mereka yang disahkan menghidap angin akhmar akan berpantang mengenai makanan. Sebaiknya makanan yang harus dipantang ialah makanan yang tinggi protein serta yang mengandungi perasa dan perwarna tiruan.
Stroke berkaitan dengan pembekuan darah di refleks buah pinggang
Rajah di atas menunjukkan stroke terjadi apabila pembengkakan dan salur darah di bahagian refleks buah pinggang (Serebrum C1, C2, C3).

Tahap angin akhmar berbeza. Peringkat paling awal ialah kesakitan di sebelah wajah. Peringkat paling kronik ialah kelumpuhan dan hilang upaya untuk berjalan sehinggalah kepada koma dan tidak sedarkan diri. Ia boleh jadi secara berperingkat-peringkat dan boleh juga jadi secara sekali gus. Ada yang boleh sembuh tetapi mempunyai sesuatu kesan seperti herot sebelah wajah. Ada juga yang hilang daya ingatan. Tetapi ada juga yang pulih tanpa meninggalkan sebarang kesan dan kembali seperti normal. Kesan yang ditinggalkan menunjukkan masalah angin akhmar belum diatasi sepenuhnya atau disebabkan kesan rawatan di hospital yang memberikan kesan sampingan.

Kaedah rawatan Attitude Therapy (AT) membantu mengatasi masalah angin akhmar dengan cara menguatkan buah pinggang dan menyingkirkan bahan yang menjejaskan kekuatan buah pinggang termasuk. Buah pinggang yang kuat berkeupayaan untuk menentang jangkitan bakteria. Rawatan AT ialah cara terbaik untuk merawat masalah angin akhmar.

Karektor Buah Pinggang

Buah pinggang dipengaruhi oleh karektor citarasa. Memendam sesuatu dalam keadaan tidak menjaga diet yang sihat akan menjadikan buah pinggang mudah terjejas.

Makanan yang menjejaskan buah pinggang secara terus ialah makanan yang tinggi protein, makanan yang berperisa dan berperwarna tiruan.

Buah pinggang dan kelenjar adrenal mempunyai frekuensi tenaga yang sama. Buah pinggang boleh terjejas sekiranya adrenal lemah. Adrenal berfungsi mengawal kecemasan ketika terkejut dan puncak keghairahan ketika hubungan kelamin. Kekerapan berlaku kecemasan atau perkara yang merangsang hormon adrenalin dirembeskan boleh melemahkan buah pinggang dalam tempoh jangka panjang.

Insya Allah jika berkesempatan, pada masa akan datang saya akan menulis artikel khas mengenai angin akhmar secara lebih terperinci di dalam blog ini.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

Tiada ulasan:

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)