SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Jumaat, 31 Oktober 2008

Garam Dalam Rahsia Biru

Garam mempunyai kemujaraban yang unik dan suci sebagai pembersih yang meleraikan radiasi serta reaksi protein. Kerja-kerja enzim yang unik ini dapat merangsang kepada kejadian sintesis protein yang lebih berkesan. Apabila garam dan ais bersatu, ia mampu menjadi satu komponen yang menjadi penghantar yang mampu beraksi walaupun dalam jumlah sedikit untuk memicu aksi kimia sementara sifat garam itu sendiri sedikipun tidak berubah. Garam yang bersifat hidup ini terkandung di dalam sel dan sel ini sendiri akan sentiasa diperbaharui melalui proses pembelahan sel khususnya bagi kes pesakit kanser.

Dengan mengamalkan penggunaan garam pada waktu pagi, ia akan meningkatkan tenaga molekul serta sel kerana di situ terdapat unsur daya berupaya makromolekul protein yang kompleks iaitu Deoxyribonucleic Acid (DNA). DNA yang terletak di dalam nukleus sel ini mengandungi kod-kod genetik yang membawa maklumat daripada semua organ serta tingkah laku diri.

Di samping itu juga berdasarkan kajian serta pemerhatian, keberkesanan pengambilan garam dilihat tinggi pada waktu pagi. Ini kerana waktu pagi merupakan masa berlakunya proses fotosintesis serta perlepasan kadar oksigen yang tinggi daripada tumbuh-tumbuhan dan pada waktu ini jugalah kadar karbon dioksida yang diserap oleh tumbuh-tumbuhan juga tinggi dalam melakukan proses pembersihan.

Oleh yang demikian, penjadualan pemakanan garam yang sebelum ini dilakukan di antara waktu pagi sehingga malam diubah sepenuhnya pengambilan kepada waktu siang terutamanya pagi iaitu diantara selepas subuh sehingga pukul 11 pagi kerana waktu ini merupakan waktu yang terbaik disamping mengambil keberkatan pagi. Proses ini memang banyak membantu dalam merangsang pembentukan tenaga yang maksima disamping menjurus kepada proses peleraian sel-sel tubuh yang tidak sihat.

Manakala geomensi yang dibuat pada sebelah malam untuk meleraikan radiasi yang mencemarkan persekitaran mesti dibina semula di awal pagi untuk meningkatkan energy yang harmoni. Dengan melakukan terapi garam pada waktu pagi ia akan meningkatkan lagi sistem komunikasi yang disebarkan melalui mesej-mesej kod warna dan bunyi mengikut turutan warna dan bunyi yang bermula dengan warna merah. Begitu juga disusuli dengan rawatan Hidrotherapy Ice bahawa penggunaan garam dalam mandian Hidrotherapy Ice ditukar sepenuhnya pada waktu siang sahaja.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

6 ulasan:

Noor Salmy berkata...

salam, dr dan semua pembaca blog dr ni...saya dah cuba garam booster...memang berkesan..berat badan dah kurang sikit, dan tekanan darah dah setabil..terima kasih dr..

DR. ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN berkata...

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah.

Garam tidak sesuai diambil pada waktu malam kerana ia mengganggu tekanan darah. Tetapi apabila diambil pada waktu pagi, ia menstabilkan darah.

Mereka yang mengalami masalah tekanan darah tinggi, sekiranya menjilat garam pada waktu pagi sebelum membuat pemeriksaan tekanan darah, insya Allah tekanan darahnya akan didapati sungguh stabil.

Neyssa berkata...

Salam doktor,yang doktor kate amalan jilat garam sblum makan tu garam jenis ape? bplehke garam yg kita buat masak-masak tu?

DR. ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN berkata...

Semasa zaman dahulu, garam yang dimakan diperoleh daripada kawasan pergunungan. Mamalia seperti rusa, gajah dan sebagainya boleh mengesan garam ini dan menjilatnya. Kekerapan keperluan mamalia ini menjilat garam ialah setiap seminggu sekali.

Orang zaman dahulu akan mencari garam ini di bukit dan boleh dimakan terus.

Zaman kini, garam diperoleh dengan cara penyejatan air laut di dalam kolam takungan air laut. Garam laut perlu diproses dan diasingkan kotoran serta sejenis mineral yang berat seperti sodium. Tanpa mengasingkan sodium daripada garam laut, garam tersebut tidak selamat dimakan.

Garam dapur kita ialah garam laut. Harganya murah dan kurang sodium. Tanda garam laut ialah ia mengandungi banyak iodin.

Garam bukit tidak diproses begitu dan terus boleh dimakan serta tidak mengandungi sodium. Tanda garam bukit ialah ia mengandungi banyak pottasium dan magnisium iaitu bahan yang banyak ditemui dalam air kelapa, air mata air, air terjun atau air bukit.

Shafril berkata...

Salam Dr... nak tanya sikit... saya ada mengamalkan mandi dengan menggunakan garam (pagi dan malam) serta di campurkan di dalam ubat gigi dan juga shampu dan sabun cecair... adakah ianya boleh memudaratkan kesihatan saya?

alialaila berkata...

salam dr.
adakah saya tidak perlu lagi mandi ais bersama ASW pada waktu malam selepas ini?

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)