SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Isnin, 10 September 2007

Punca Diabetes

Memang diakui bahawa pesakit kencing manis diabetes mempunyai bacaan gula yang tinggi dalam darah. Diakui juga bahawa pesakit kencing manis mengalami kurang penghasilan insulin yang dirembeskan oleh pankreas. Attitude Therapy membongkar rahsia punca kepada kegagalan pankreas merembeskan insulin serta berjaya menemukan penyelesaian dan kaedah rawatan yang amat berkesan.

Berpegang kepada falsafah "Penyakit berpunca daripada runtuhnya akhlak" maka pankreas sebenarnya gagal berfungsi walaupun berada dalam keadaan yang baik kerana karektor yang dikawal olehnya.

Setiap organ akan menjalankan fungsinya mengikut 4 level (spiritual, emosi, mental dan fizikal). Secara fizikalnya, pankreas berfungsi mengawal gula. Tetapi pada peringkat mental, pankreas berfungsi mengawal sikap "Keperihatinan". Jika keperihatinan seseorang berada dalam keadaan yang baik, maka keseluruhan pankreas juga berada dalam keadaan yang baik.

Antara keadaan atau sikap positif yang berkaitan dengan keperihatinan ialah mengambil berat hal orang lain sama ada keluarga, anak-anak, isteri, rakan-rakan, sahabat, jiran atau sesiapa sahaja yang bukan dirinya sendiri.

Antara keadaan atau sikap negatif yang berkaitan dengan keperihatainan ialah cemburu, iri hati, kecewa, hasad, khianat, dengki, aniaya dan sebagainya terhadap diri orang lain.

Falsafah fungsi pankreas ialah "Sesuatu yang dirasai atau difikirkan terhadap diri orang yang lain" atau diringkaskan kepada level karektor pankreas sebagai "Keperihatinan". Kekuatan, keupayaan atau tahap kesihatan pankreas bergantung kepada negatif atau positifnya sifat pembawakan karektor pankreas.

Sekiranya seseorang mengalami masalah kencing manis atau diabetes, sila perhatikan sama ada anda ada memendam sesuatu yang sukar diluahkan sejak sekian lama.

Punca Diabetes

Diabetis atau kencing manis bukan berpunca daripada amalan pemakanan diet tinggi gula, tetapi berpunca daripada sikap negatif pembawakan "keperihatinan" iaitu sama ada cemburu (peringkat rendah), tidak berpuas hati, dendam, hasad, dengki, khianat, menganiaya orang lain dan sebagainya.

Dalam keadaan yang tidak disedari, pesakit berada dalam keadaan memendam kisah silam yang masih belum selesai hingga ke hari ini.

Behavior Therpy

Behavior Therapy atau juga dipanggil terapi sikap ialah salah satu kaedah terbaik untuk merawat punca kencing manis atau diabetes / diabetik / diabitis ialah dengan mengawal sikap agar sentiasa berada dalam keadaan yang positif.

Tarbiah islamiah adalah pendekatan yang terbaik untuk diamalkan bagi merawat punca kencing manis. Islam mengajar agar kita berakhlak mulia, redho, sabar dan ikhlas dalam sesuatu perkara.

Sikap kronik

Sikap negatif yang telah menebal seimbang dengan keadaan kencing manis yang juga telah menjadi kronik. Ia dipanggil sikap kronik. Mereka yang mengalami sikap kronik ini amat sukar menjalani behavior therapy. Cara terbaik ialah dengan mempertenagakan sel pankreas itu supaya ia boleh merembaskan insulin dengan sendirinya.

Antara contoh keadaan yang mewujudkan sikap kronik "keperihatinan" ialah:
  1. Sikap cemburu isteri terhadap suami yang memadukannya
  2. Dendam dan menyimpan perasaan isteri terhadap suami yang sudah tidak menyintainya seperti dulu
  3. Bapa atau ibu yang kuat merajuk dan memendam rindu dendam terhadap anak yang tidak mahu pulang menjenguknya.
  4. Melihat orang lain yang berada di bawah, naik pangkat lebih cepat daripada dirinya
Biasanya pesakit seperti ini sudah "lazat" dengan perasaan dendam kesumatnya dan tidak mahu melupakan dan meninggalkan sikap tersebut. Ketika itulah kaedah mempertenagakan sel melalui pemberian formula CL15 (pankreas) terpaksa diberi dengan insentif.

Kadang kala pesakit ini tidak mahu mengambil formula yang disarankan atau tidak redho dirawat kerana mereka dapat merasakan dendam mereka semakin berkurang setiap kali mendapatkan rawatan. Pada tahap ini peranan pengamal professional perlu lebih bersungguh-sungguh lagi untuk memujuk mereka supaya meneruskan rawatan.

Insulin khinzir

Pesakit yang telah mengambil insulin tiruan akan membawa bersamanya DNA dan RNA induk pembekal insulin tersebut. Sifat induk yang tenang, tidak cemburu, tidak hasad dengki atau sebarang sikap negatif pembawakan "keperihatinan" akan menjadikan mereka yang mengambilnya menjadi seorang yang pendiam, dungu dan tidak lagi suka merajuk atau rindu dendam.

Mempertanagakan Sel


Sel-sel pankreas telah diketahui frekuensinya dalam lingkungan 575 nanometer atau menyamai dengan fekuensi warna kuning. Maka untuk menterapikannya semula, formula CL15 telah dihasilkan untuk memindahkan getaran tenaga frekuensi warna kuning kepada pankreas melalui perantaraan minyak zaitun.

Pankreas yang bertenaga akan kembali berfungsi seperti asal dengan cara pembentukan tisu-tisu pankreas yang berkemampuan merembeskan insulin. Semakin banyak tisu pankreas dibina maka semakin baik keadaan kesihatan pankreas.

Rawatan mantap

Cara mempertenagakan pankreas dan kefahaman terhadap punca yang melemahkan mengurangkan keupayaan pankreas untuk merembeskan insulin dapat membantu merawat masalah kencing manis atau diabetes.

Masalah karektor pankreas dan penyakit itu datang serentak, maka apabila pankreas mula bertenaga, maka karektor semakin mudah mengawal sikap.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat penyakit kencing manis (diabetes) atau sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia berikhtiar membantu walau di mana anda berada.Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 ulasan:

babylito berkata...

"Diabetis atau kencing manis bukan berpunca daripada amalan pemakanan diet tinggi gula, tetapi berpunca daripada sikap negatif pembawakan "keperihatainan" iaitu sama ada cemburu (peringkat rendah), tidak berpuas hati, dendam, hasad, dengki, khianat, menganiaya orang lain yang sebagainya."

Perasaan cemburu dan iri hati adalah anugerah Allah SWT kepada hambanya. Rasa cemburu ada pada setiap manusia lelaki dan perempuan cuma berbeza dari segi pengawalan rasa cemburu itu. Cemburu tandanya sayang.Perasaan cemburu antara suami isteri itu adalah digalakkan kerana ia akan mengawal dan mengelakkan suami atau isteri dari terjerumus ke arah maksiat. Namun cemburu yang keterlaluan akan mengundang masalah dan padah kerana syaitan sentiasa ada menunggu-nunggu peluang anak cucu Adam dengan membenihkan rasa syak dan prasangka lalu menjadikan api cemburu meluap-luap sehingga peranan emosi mula mengambil tempat akal yang sepatutnya di depan.
Rasa cemburu yang negatif ini pastinya mempunyai tenaganya yang tersendiri dan tidak hairanlah jika penyakit "diabetis" salah satunya dikaitkan dengan sifat cemburu ini.

fairuz berkata...

Ahli kimia di Jabatan Pertanian US (USDA), Dr. Richard Anderson menemui sejenis kelas bahan larut air dalam kayu manis yang dikenali sebagai polimer Polifenol Jenis-A dengan keupayaannya untuk meningkatkan aktiviti insulin sebanyak 20 kali ganda.

Sifat peningkatan insulin kayu manis akan mendatangkan faedah kepada individu yang mempunyai takat gula tinggi (pra-diabetes dan diabetes).
Kebanyakan kaji selidik ke atas kayu manis melibatkan penggunaan pati larut air yang dipiawaikan untuk mengandungi Trimerik dan Polimer Tetramerik Jenis-A (polimer polifenol Jenis A) dan bagi Banaba, ia adalah dipiawaikan untuk mengandungi satu peratus asid korosolik.

Kajian diatas menunjukkan bahawa bahan semulajadi adalah yg terbaik utk merawat penyakit seperti diabetes ini. Para penyelidik sekarang sedang berlumba-lumba untuk mencari penawar dari bahan semulajadi. Oleh itu kita juga haruslah beralih kepada rawatan alternatif yg sudah pastinya menggunakan bahan-bahan semulajadi dalam formulanya.

Tanpa Nama berkata...

berapakah bacaan gelombang kulit kayu manis dalam nanometer? boleh kah ingredient aktif kayu manis disukat gelombangnya?

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)