SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Sabtu, 22 September 2007

Kajian Penyembuhan Penyakit

Keupayaan kaedah rawatan termoden Attitude Therapy sebagai ikhtiar untuk menyembuhkan penyakit adalah sesuatu yang menarik untuk dikaji. Tahap penyakit dibahagikan kepada tiga keadaan mengikut definisi seperti berikut:

Penyakit Biasa

Penyakit biasa ialah keadaan kelemahan biasa sesuatu organ. Biasanya organ yang lemah ini terjadi secara sementara dan bertukar-tukar tempat. Pertukaran tempat penyakit atau organ yang lemah di dalam tubuh dipanggil "Perubahan tenaga bertekanan rendah".

Kaedah terbaik untuk mengatasi masalah perubahan tenaga bertekanan rendah ialah dengan menyediakan satu set lengkap bermula dari CL1 hingga ke CL20 yang mengandungi 20 botol CL.

Setiap hari tenaga bertekanan rendah akan didiagnos supaya pengambilan CL dapat diambil tepat mengikut keperluan organ yang mengalami tenaga bertekanan rendah.

Penyakit Kronik

Sebahagian besar pesakit yang datang untuk mendapatkan rawatan Attitude Therapy ialah pesakit yang mengalami masalah penyakit kronik. Penyakit kronik ialah penyakit yang telah lama dihidapi atau keadaan sesuatu penyakit yang berlanjutan melebihi sekurang-kurangnya dua bulan.

Tempoh merawat penyakit kronik adalah sangat unik bagi setiap pesakit. Tempoh penyembuhan penyakit kronik adalah antara 2 minggu ke 6 bulan. Amat jarang terjadi pesakit yang sembuh selepas enam bulan.

Terdapat beberapa pesakit kronik yang pulih setelah 6 bulan disebabkan kegagalan mematuhi disiplin nasihat yang diberikan. Antara faktor gangguan proses rawatan ini adalah disebabkan tabiat pengambilan diet yang masih belum dapat diimbangkan. Misalnya seseorang pesakit amat suka mengambil segelas susu setiap hari atau tidak dapat menahan diri daripada mengambil minuman bergas.

Terdapat keadaan penyakit yang kehilangan simptom (kehidupan kembali normal) tetapi secara fizikal masih disahkan sakit seperti HIV (masih positif) dan Talesemia (HB sifar). Keadaan ini terjadi disebabkan oleh faktor "masa". Walaupun jisim belum terbentuk sebenuhnya, tetapi dengan adanya "masa" maka seseorang pesakit masih dapat menjalani hidup seperti normal. Adalah sesuatu yang dianggap "pelik" seorang pesakit Talesemia yang hemoglobinnya menghampiri angka sifar masih hidup, ketawa dan aktif seperti kanak-kanak normal. Dengan fenomena ini, kami mengkategorikan HB sifar tersebut sebagai HB sifar aktif. Manakala HIV positif dikategorikan sebagai HIV positif pasif.

Dengan kategori yang diberikan, maka kebuntuan terhadap keunikan rawatan Attitude Therapy sebagai ikhtiar penyembuhan penyakit telah dapat dijelaskan secara saintifik.

Penyakit Kritikal

Penyakit kritikal ialah keadaan penyakit yang tahap keterukannya amat tinggi. Contoh penyakit kritikal ialah pesakit kronik yang mengalami serangan mengejut akibat kelemahan sesuatu organ pada tahap bawah paras normal atau kegagalan fungsi organ. Misalnya pesakit diabetes (kronik) yang tiba-tiba pengsan disebabkan kehilangan tenaga yang berpunca daripada kegagalan pankreas mencernakan gula.

Lazimnya penyakit kritikal ialah mereka yang mengalami kemalangan, kecederaan parah, kejutan akibat kemalangan atau kecederaan. Pesakit lelah (paru-paru kronik) yang tiba-tiba diserang sesak nafas (jantung kritikal) ialah contoh penyakit kritikal. Antara contoh lain ialah lelah (jantung kritikal) akibat batu hempedu yang telah menyebabkan hempedu menjadi sangat lemah.

Berikut ialah jadual perbandingan tempoh rawatan bagi setiap katagori penyakit.
BiasaKronikKritikal
TEMPOH
1 ke 3 hari-Kelegaan untuk hari pertama, kemungkinan penyakit / simptom berulang pada hari berikut-Kelegaan kesakitan, lena tidur, perasaan tenteram. 60% pesakit kronik masih ada simptom pada hari kedua-Kelagaan serta merta, penyakit tidak berulang lagi
1 minggu-Proses rawatan
-Penyakit berkurang.
-Kemungkinan berlaku penyembuhan.
-Proses rawatan.
-Kelegaan berterusan, penyakit dan simptom berkurangan
-Kemungkinan berlaku penyembuhan
-Amat jarang penyakit kritikal berulang atau berlanjutan selepas seminggu, kecuali jika sedang nazak
2 minggu-Kemungkinan simptom dan kelegaan datang dengan berselang seli
-Kemungkinan berlaku penyembuhan
-Proses rawatan.
Simptom dan kelegaan datang berselang seli
-Kemungkinan berlaku penyembuhan
1 bulan-Amat jarang penyakit biasa berulang selepas 2 minggu-Simptom dan kelegaan datang berselang seli
-Kemungkinan berlaku penyembuhan
2 bulan-Proses rawatan
-Kemungkinan berlaku penyembuhan
6 bulan-Kemungkinan berlaku penyembuhan semula jadi
1 tahun-Jarang terdapat pesakit yang masih belum sembuh setelah 6 bulan
-Terdapat beberapa pesakit kronik yang pulih setelah 6 bulan disebabkan kegagalan mematuhi disiplin nasihat yang diberikan
-Terdapat keadaan penyakit yang kehilangan simptom (kehidupan kembali normal) tetapi secara fizikal masih disahkan sakit seperti HIV (masih positif) dan Talesemia (HB sifar)


Fenomena penyakit atau simptom berulang

Selepas mendapat rawatan pertama, hampir kesemua pesakit akan mendapat kesan kelegaan serta merta. Terdapat 60% pesakit kronik yang masih merasai kesan sakit atau simptom pada hari kedua rawatan.

Setelah tempoh tertentu, pesakit akan pulih sepenuhnya, tetapi simptom akan kembali berulang. Apabila simptom datang semula, kebanyakan pesakit menjadi panik dan menganggap penyakitnya berulang kembali. Hakikat sebenarnya tahap kesihatan atau keadaan penyakitnya telah jauh lebih baik berbanding sebelum menjalani rawatan. Pesakit penjadi panik kerana rasa sakit yang dialami adalah sama seperti sebelum mendapatkan rawatan. Rasa sakit sebenarnya adalah sama walaupun keadaan penyakit telah berubah.

Sesuatu yang menarik ialah kekerapan simptom berulang akan semakin menjauh. Ia dapat digambarkan seperti rajah di bawah
Rajah di atas menunjukkan sebuah kalendar. Tanda merah menunjukkan serangan sebelum rawatan, tanda hitam ialah hari mendapatkan rawatan pertama dan tanda biru menunjukkan simptom berulang selepas rawatan.

Kita akan dapati simptom masih terus berlaku walaupun setelah mengambil rawatan. Pesakit akan mengadu atau berhenti merawat setelah enam bulan rawatan. Kemudian simptom masih berlaku lagi. Jika ditelili, sebenarnya walaupun serangan masih berlaku dan keadaan ketika serangan berlaku kelihatan sama seperti sebelum rawatan, hakikat sebenarnya keaadan telah jauh lebih baik berbanding sebelum rawatan. Rasa gangguan ketika serangan tidak dapat disukat oleh pesakit, oleh itu pesakit akan mendakwa masih sakit walaupun setelah mendapatkan rawatan.

Setelah enam bulan merawat (jika mengambil rawatan berterusan), lihat pada bulan Ogos, pesakit akan rasa seperti telah sembuh. Kemudian tanpa duga pesakit diserang lagi pada awal bulan September. Ketika itu, sesetengah pesakit beranggapan bahawa dirinya tidak mendapat rawatan Attitude Therapy sepenuhnya. Pada tahun berikutnya, pesakit akan mendapat serangan tetapi dengan kekerapan sekali atau dua kali setahun.

Kemudian pesakit akan sembuh sepenuhnya hingga kemungkinan penyakit atau simptom tersebut berulang menjadi sifar.

Kajian ini adalah contoh yang telah dikaji terhadap pesakit epilepsi. Tetapi bagi penyakit lain, pola rajah adalah sama tetapi tempohnya berbeza iaitu sama ada panjang atau pendek.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

Tiada ulasan:

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)