SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Selasa, 13 November 2007

Therapy Tea Tree

Tea Tree berkuasa di dalam memancarkan ion negative pada pesekitaran yang dicuci dengannya. Pemancaran dijana oleh proses penarikan dan penyejatan air yang silih berganti secara berterusan seperti yang dicapai di dalam Terapi Air Terjun.


Tea Tree menarik molekul air daripada udara di sekelilingnya ke arah permukaan yang panas.

Air dan Tea Tree membentuk larutan dan melakukan penyejatan. Daripada kuasa penyejatan itulah tenaga yang tercemar turut lenyap.

Waktu siang ion negative terbentuk daripada kepanasan dalam rahsia cahaya matahari.

Natrium dan sodium bercas negative pada waktu malam.

Klorida dan potassium bercaj negative pada waktu siang.

Hanya garam dalam rahsia Tea Tree paling aktif berkebolehan bersemuka dengan air.

Mengapa? Kerana garam dan Tea Tree mempunyai struktur atom yang elektriknya sentiasa neutral dan stabil.

Bunga Tea Tree atau nama saintifiknya Melaleuca Armillaris
Penyelidikan saintifik menunjukkan nisbah ion negative dan positif yang seimbang dalam udara yang kita sedut akan mempengaruhi kesejahteraan kita.

Tea Tree dan garam memberikan udara di sekelilingnya dan tempat yang terkena kanser.

Transformasi dan kitaran udara bergantung kepada persekitaran.

Oksigen + sodium + klorida + hydrogen = membersihkan gelombang persekitaran.

Tempat yang luka atau tercedera atau busuk atau bernanah di kelilingi oleh medan elektromagnetik yang amat panas.

Semua jenis tumbuhan wujud di dalam lingkungan medan elektromagnetik yang sejuk.

Tea Tree dapat meneutralkan frekuensi elektromagnetik yang abnormal.

Tea Tree sebagai pengion semula jadi (ion-ion negative).

Medan elektrik diukur sebagai Frekuensi Resonan Schumann dengan nilai 7.83 Hertz. Resonan Frekuensi 7.83 Hertz adalah bersamaan dengan Frekuensi planet dan otak kita. Seperti ular yang cedera , ia akan menjalankan terapi frekuensi 7.83 Hertz yang terletak pada ekor dan lidahnya.

Skala Schumenn

Frequensi Resonan Di Dalam Tubuh

Manusia hanya mampu melihat sebahagian kecil sahaja daripada keseluruhan spectrum elektromagnetik iaitu cahaya nampak. Nisbah interaksi dan resonan kuanta (foton) terhadap zarah sesuatu jasad (nucleon) adalah pemalar semula jadi yang mempunyai nilai yang sangat tinggi iaitu 9.746 x 108 kuanta terhadap satu nucleon. Oleh itu, sains yang hanya melihat kepada satu-satu jisim / jasad hanya merangkumi satu daripada berbilion-bilion fenomena alam semesta dan oleh itu ianya membawa kepada kesimpulan-kesimpulan tertentu / spesifik dan tidak tepat.

Sila klik untuk besarkan gambar
Resonan di antara zarah-zarah yang berayun adalah prinsip yang asas dalam alam semesta ini. Perkataan “resonan” berasal daripada perkataan Latin yang bermaksud sesuatu yang berada dalam baris-baris “balikan bunyi”, “saling berayun” dan gelombang yang berulang-ulang. Contoh paling mudah untuk memahami konsep resonan ialah ketika mendengar siaran radio kepada frekuansi-frekuensi tertentu. Siaran radio hanya akan dapat didengar dengan jelas apabila frekuensi stesen pemancar bersamaan dengan frekuensi penerima radio, maka resonan akan berlaku pada waktu itu. Fenomena yang sama juga sebenarnya berlaku antara hubungan molekul-molekul dan foton di dalam semua jasad. Dengan ini fenomena resonan dapat diperhatikan sepenuhnya dalam sains semula jadi, dan mempunyai signifikannya di dalam bidang perubatan.

Di dalam tubuh manusia, pengayun yang berada dalam keadaan resonan dengan ayunan tindak balas ubat tenaga yang diberikan kepada pesakit. Pengayun adalah satu sistem akuastik, mekanik, elektromagnetik atau biologi yang mana satu-satu bahagian tertentu pada tubuh disesuaikan / tune pada frekuensi ini, frekuensi yang betul / tepat akan mula berayun dengan isyarat luaran tadi.

Tetapi apakah yang dimaksudkan dengan ayunan itu? Hakikatnya, ayunan juga merujuk kepada resonan. Terdapat perubahan-perubahan di dalam sesuatu keadaan atau kuantiti-kuantiti keadaan, pekalaan di dalam masa, fizikal atau system biologi yang mana keadaan keseimbangannya diganggu. Apa yang dikatakan sebagai penyimpanan tenaga bertindak untuk mengembalikan keseimbangan itu. Fenomena ini dirujuk sebagai homeostasis (keadaan tiada gangguan) dan mekanisma homeostasis untuk mengembalikan keseimbangan dalam organisma hidup yang mana telah terkeluar daripada keseimbangan disebabkan oleh gangguan resonan.

Gelombang juga adalah proses berkala di dalam masa dan ruang yang mana tenaga, isyarat atau maklumat di hantar ke seluruh alam. Dua istilah atau maklumat di hantar ke seluruh alam. Dua istilah ayunan dan gelombang sering digunakan secara sinonim.

Ayunan yang telah dijelaskan tadi merujuk kepada atom dan zarah-zarah asas. Di dalam atom nucleon (nucleus) di kelilingi oleh elektron-elektron di dalam ruang yang disebut sebagai orbit (petala). Pada suhu normal, electron berada dalam gerakan tetap dalam unit Hz dan kHz. Apabila tenaga dikenakan, electron-electron akan bergetar ke orbit yang lebih tinggi dan kembali ke orbit asalnya dengan pancaran cahaya diskrit kuanta atau foton mengikut gerakan electron melalui pelbagai orbit yang mana ia “melompat”; frekuensi dan amplitude foton yang terpancar adalah tidak tetap tetapi adalah termodulat. Oleh itu, ayunan dalam jarak frekuensi cahaya adalah termodulat secara amplitude dan frekuensi. Di bawah ini adalah ciri-ciri ayunan molekul yang telah dikenalpasti.

Ayunan nuclear dalam jarak gelombang mikro.

Ayunan electron dalam jarak frekuensi rendah.

Ayunan atom di dalam molekul pada jarak inframerah.

Ayunan pusingan ikatan-ikatan molekul melalui hubungan antara satu sama lain dalam jarak gelombang mikro.

Foton yang terpancar yang disebabkan lompatan electron.

Akibat daripada gabungan tidak linear kelima-lima tenaga di atas, kesemua tenaga tersebut dipasangkan dalam satu system kompleks seperti bunyi-bunyian harmoni yang lengkap. Pada dasarnya, bukan sahaja atom dalam struktur molekul yang berayun tetapi keseluruhan molekul juga menghasilkan ayunan gerakan zig-zag yang dikenali sebagai “Gerakan Brown”. Kesan yang serupa juga berlaku pada electron dalam logam dan semikonduktor. Gerakan electron yang “liar” ini boleh kedengaran sebagai “hiss” dalam speaker elektronik. Dalam kes ini, frekuensi yang terganggu (interference) dikenali sebagai hingar latar belakang atau “Hingar Nyquist”. Semakin tinggi hingar latar belakang atau Hingar Nyquist. Semakin tinggi suhu pada sesuatu logam, semakin “liar” pergerakan molekul dan electron bebas, yang disebut sebagai “Hingar Terma” atau “Hingar Suhu”, frekuensi inilah yang berlaku pada tubuh badan apabila berlaku sesuatu penyakit.

Konsep Teori Nyquist (sila klik untuk besarkan gambar)
Kumpulan frekuensi tiruan atau asing seperti telefon / telefon bimbit, ketuhar gelombang mikro, television, computer, radar dan parabola amat berbeza dengan gelombang frekuensi semula jadi sel tubuh kita. Frekuensi ini merbahaya kerana berlakunya pertindihan frekuensi atau penyilangan (valensi). Frekuensi ini boleh memudaratkan sel-sel tisu kulit.
Struktur atom Tea Tree bertindak sebagai amplifier semula jadi dapat meneutralkan frekuensi tiruan yang berbahaya.
Gelombang Jarak Jauh berfrekuansi tinggi
Tea Tree dapat menyuburkan semula sel-sel tisu tubuh dengan skala nanometer (300 nanometer – 700 nanometer) iaitu jarak gelombang elektromangetik dalam cahaya nampak tetapi tiada warna.

Terdapat bukti yang sangat positif daripada program kesihatan yang menggunakan Tea Tree sebagai terapi penyinaran dan pemancaran gelombang elektrik ion negative untuk meningkatkan system imun.

Music Therapy (dengan memilih taranum Quran) sebagai amplifier dapat membersihkan ozon.
Terapi melihat cahaya bulan meningkatkan ion-ion positif dalaman.
Air mandian yang dicampurkan larutan garam
Terapi mandian garam di waktu siang hari meningkatkan ion-ion negative luaran.

Tea Tree mempunyai sifat biofizik yang tidak dinafikan lagi.

Tea tee dan garam kombinasi frekuensi 7.83 Hertz, memberi penyinaran elektromagnetik.

Tea Tree dan air kombinasi frekuensi 7.83 Hertz, memberi pemancaran gelombang cahaya.

Element semulajadi Tea Tree adalah sejenis mineral dengan sifat biofizik dan biokimia yang unik.

Tea Tree dan garam di dalam keadaan semula jadi adalah neutral.

Tea Tree bebas daripada sebarang pertentangan dan ionnya selalu meneutralkan.

Seperti di planet, badan manusia terdiri daripada 70% air dengan lebih tepatnya adalah air bergaram.

Tea Tree mempunyai kuasa antiseptic amat kuat iaitu 12 kali ganda kuasa asid karbilik yang biasanya digunakan dlaam penyediaan beberapa bahan-bahan kimia di mana ianya selalu berkaitan dengan penyakit yang disebabkan oleh jangkitan bakteria dan kulat.

Elemen semula jadi Tea Tree adalah sejenis garam atau mineral dengan sifat biofizik yang unik.
Ia bersifat bebas dari sebarang pertentangan gelombang-gelombang asing.

Cleansaroma Attitude Therapy telah dipertenagakan dengan gelombang tenaga bunga yang menyamai frekuensi yang terdapat pada wajah yang bertindak sebagai pengion semula jadi (ion-ion negative). Ia dapat mengembalikan kestabilan sel-sel pada kulit muka, menjadikannya lebih segar dan kelihatan lebih berseri.

Cleansaroma Attitude Therapy mempunyai kompleks pemutihan yang berfungsi sebagai pelembab untuk memutihkan kulit yang terdedah kepada sinaran matahari.

Ia sebagai bahan pelembab khusus merangsang vitamin E yang tidak aktif di bawah kulit dan asid amino yang menyerap lebih jauh bagi menghidratkan, melindungi dan membaharui kulit dengan maksimum.

Cleansaroma dalam rahsia garam mempunyai struktur atom yang gelombang elektriknya sentiasa stabil dan membersihkan udara di sekeliling kita.

Cleansaroma dicampur dengan garam dan Aromatherapy Vibration Seri Wangi memberikan penyinaran manakala dicampur dengan air (Cleansaroma + Air + Aromatherapy Vibration Seri Wangi) memberikan pemancaran gelombang cahaya.

Cleansaroma berkesan penggunaannya di waktu siang dengan air manakala di malam hari dengan garam.

Cleansaroma dibekalkan dengan liposome yang dapat menyerap jauh ke lapisan-lapisan kulit atas.
Menghilangkan kejadian melanin yang menghodohkan kulit muka (tompok hitam, jerawat dan lain-lain).

Mengurangkan kebengkakan dan meminimumkan garis-garis halus dan kedutan yang terjadi.
Memberihkan kulit muka daripada bakteria.

Mengeluarkan toksin dari kulit muka.

Membersihkan liang roma.

Membersihkan tompok hitam.

Mengharmonikan sel kulit muka.

Sesuai untuk melawan selsema, sakit kerongkong, kahak, tongsil, jangkitan gusi, melegakan ulser di mulut, bisul, ketuat di tepi mata, jaundis, ruam serta kulit yang terbakar akibat terdedah kepada panas matahari.

Cara Penggunaannya

Cleansaroma sebagai agen pembersihan kulit boleh digunakan sama seperti kita menggunakan sabun atau syampu atau pencuci muka yang biasa kita gunakan. Hanya perlu buihkan di tapak tangan 2 – 3 titik dan cucilah muka atau bahagian yang ingin kita bersihkan. Kemudian bilas semula. Bagi mereka yang menghidapi masalah sakit kulit, gunakan pati Cleansaroma ini dengan kerap di tempat yang dijangkiti.

Tea Tree hanya kegunaan luaran sahaja iaitu disapu di tempat-tempat yang bermasalah.

Untuk digunakan bersama dengan Aromatherapy Vibration Seri Wangi – cuci muka terlebih dahulu dengan
Tea Tree, kemudian ambil 1 titik aroma dan masukkan ke dalam mangkuk yang telah diletakkan air, kemudian sapu pada seluruh muka. Lakukan pada waktu malam sebelum tidur.

Bagi penyakit jaundis lakukan secara mandian.

Untuk menghilangkan kahak, serak, gatal-gatal dan ruam di leher memadai disapu di bahagian leher sahaja.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

2 ulasan:

babylito berkata...

Kaji Selidik bebas di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa 23% daripada individu yang mengidapi dermatitis atopi tidak menggunakan pelembap dan 29% lagi tidak menggunakan pencuci yang sesuai.
Kenyataan berikut menyatakan bahawa penggunaan produk yang tidak sesuai menyebabkan kulit akan mengalami masalah akibat bahan kimia iaitu dengan mengikis lapisan perlindungan kulit. Kajian CVT mengenai "Tea Tree" dan keberkesannya terhadap kulit mengakhiri pencarian produk selamat dan semulajadi untuk kecantikan wajah. Fungsinya tidak terhad hanya untuk wajah tapi juga untuk lain-lain masalah yang telah disenaraikan dalam artikel di atas. Bolehlah dirumuskan bahawa produk Tea Tree adalah produk dwifungsi kerana kepelbagaian manfaatnya. Satu yang menarik mengenai Tea Tree cleanser ini ialah apabila digabungkan penggunaannya dengan garam terutama garam rendah sodium yang memberikan rahsia cahaya pada wajah untuk kekal muda. Tea Tree ini juga mempunyai bau yg sangat menenangkan bila dicampurkan dengan air sejuk semasa membersihkan wajah.Mungkin alternatif Tea Tree cleanser ini merupakan jalan penyelesaian untuk penyakit kulit seperti ekzema yang biasa menyerang bayi. Kita sudah tentu tidak takut untuk menggunakannya terhadap bayi kerana formulanya tiada bahan kimia selain bertindak lembut terhadap kulit bayi.

MissIma berkata...

salam...
sy dah 2bulan guna tea tree cleanser ini dan ternyata cleanser ini lain dari pencuci2 yg sedia ada di pasaran..muka sy jenis yg sensitif,berminyak dan berjerawat...tapi setelah pakai ini,muka sy dah jadi lebih bersih dari sebelum penggunaannya...jerawat juga dah berkurang cuma tinggal parut saja dan yg penting muka saya lebih cerah,kurang berminyak dan lebih berseri..sy mengesyorkan utk semua sesape yg ada masalah jangan ragu utk menggunakannya insyaallah berkesan....:)

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)