SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Khamis, 8 November 2007

Antibiotik Semula Jadi

Walaupun tubuh boleh mengawal aktiviti biotik dengan sendiri, tetapi ia perlu dibantu dengan antibiotik luar. Setiap bahan yang digunakan untuk tubuh hendaklah bersifat semulaja jadi dan tidak mendatangkan sebarang kesan yang memudaratkan atau kesan sampingan. Satu satunya antibiotik yang ditemui secara semulajadi di dunia dalam keadaan paling stabil ialah aromaterapi Tea Tree. Dalam Attitude Therapy, ia dijadikan sebagai formula Cleansaroma.

Cleansaroma terkenal sebagai pembersih yang sangat seimbang. Ia bertindak dengan cara menanggalkan kulit mati secara lembut tanpa menjejaskan kulit yang masih berpotensi. Ia mampu mengawal minyak tanpa mengeringkan dan bertindak sebagai kawalan biotik iaitu dengan cara mengawal pertumbuhan bakteria yang bermanfaat di kulit tetapi bukan menghapuskannya.


Cleansaroma Attitude Therapy telah dipertenagakan dengan gelombang tenaga bunga yang menyamai frekuensi kulit yang terdapat pada wajah yang bertindak sebagai pengionan semula jadi (ion-ion negatif). Ia dapat mengembalikan kestabilan sel-sel pada kulit muka, menjadikannya lebih segar dan kelihatan lebih berseri. Ia sebagai bahan pelembab khusus merangsang vitamin E yang tidak aktif di bawah kulit dan asid amino dan menyerap lebih jauh bagi menghidratkan, melindungi dan membaharui kulit dengan maksimum.Cleansaroma sebagai agen pembersihan kulit sama seperti sabun atau syampu atau pencuci muka yang biasa digunakan. Hanya perlu buihkan di tapak tangan dengan 2 – 3 titik dan cucilah muka atau bahagian yang ingin kita bersihkan. Kemudian bilas semula. Bagi mereka yang menghidapi masalah sakit kulit, gunakan pati Cleansaroma ini dengan kerap di tempat yang dijangkiti. Amalkan setiap hari. (Untuk kegunaan luaran sahaja)

Cleansaroma diekstrak melalui proses tekanan sejuk (cool compressed). Kemudian ia boleh disuling ke tahap beberapa pemeringkatan untuk mendapatkan kelikatan yang berbeza bagi fungsi yang berbeza.


Terkini, kaedah penyulingan telah diganti dengan kaedah ekstrak bertekanan sejuk dengan cara meningkatkan kemampatannya sehingga mendapat kualiti yang jauh lebih baik daripada penyulingan.Gambar sebelah kanan ialah pokok Tea Tree yang tumbuh liar dan hanya terdapat di negara Australia.

Pokok Tea Tree mengeluarkan bunga yang berwarna putih dan ada sesetengah spesis yang mengeluarkan bunga berwarna pink keputihan. Daunnya digunakan secara tradisional oleh penduduk pribumi sebagai antiseptik semula jadi.


Ion-ion negatif yang terdapat di dalam Cleansaroma berfungsi sebagai kawalan biotik dengan cara mengawal perkembangan maisma secara seimbang. Maisma yang tidak seimbang akan menyebabkan luka (hingga boleh menyebabkan gangrene) tidak dapat dibendung.Dalam luka sebenarnya terdapat maisma yang boleh mengawal perkembangan maisma yang tidak baik atau yang boleh memudaratkan lagi luka yang dialami. Sekiranya luka pesakit diabitik dicuci dengan antibiotik yang berasaskan kimia, maka segala maisma akan mati dan tidak akan dapat menyeimbang atau meredakan luka. Sebaliknya, jika ion-ion negatif dikenakan terhadap luka melalui medium Cleansaroma maka hanya maisma yang mudarat sahaja yang akan dimusnahkan manakala maisma yang memberi manfaat akan terus kekal malah jumlahnya menjadi semakin seimbang. Keseimbangan ekosistem pada luka pesakit diabitik akan menjadikan luka tersebut tidak merebak, cepat kering dan seterusnya akan pulih.


Kulit mudah mendapat masalah sekiranya ia lemah atau kekurangan ion-ion positif. Parut yang terjadi pada kulit akibat sesuatu luka menjadi sangat ketara kerana kadar pembiakan bakteria tidak terkawal. Luka pada parut jerawat akan menjadi bertambah dalam sekiranya tidak ada sebarang kawalan biotik dikenakan.


Bagi masalah jerawat, Cleansaroma bukan sahaja bertindak merawat parut, malah turut mencegah daripada terjadinya jerawat yang serius akibat daripada sistem ketahanan semula jadi kulit yang lemah. Cleansaroma yang diserapkan tenaga yang menyamai dengan frekuensi kulit akan menjadikan kulit lebih bertenaga untuk menjalankan fungsi semulajadinya. Kulit yang sihat kebal terhadap serangan bakteria, pembakaran sinaran cahaya matahari, mempunyai keupayaan membaiki kesan parut, mengalakkan masalah penyakit kulit (seperti jerawat, white head, black head dan sebagainya).

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 ulasan:

babylito berkata...

Saya menggunakan teatree cleanser ini dan memang terbukti amat berkesan utk merawat kulit yg berminyak. Rasanya sungguh segar..

Brother Lans berkata...

Aslkum Dr AF (that stands for Arif Faizal :-)) Doc,Bro Lans here from Putrajaya. Stumbled into your blog from somewhere, very informative blog you have here Doc! Will link it to mine.May Allah bless you!

Baby_syahiran berkata...

Saya menyentuh mengenai kajian yg dibuat di Britain yg menunjukkan rawatan antibiotik tidak berkesan bg merawat jangkitan kuman pada sinus yg telah dikeluarkan dalam akhbar Mingguan Malaysia baru-baru ini. Sebenarnya perkara ini telah lama diketahui,mungkin tidak disebarkan. Saya pernah ke klinik swasta menghantar anak saya, doktor sendiri menasihatkan anak-anak tidak perlu diberi antibiotik kerana dalam tubuh mereka ada penyembuhan sendiri. Cuma, kalau sudah biasa memberi antibiotik, pertahanan tubuh menjadi lemah. Penyembuhan dalam diri ini ada logiknya apabila saya baca kajian mengenai kelebihan tanah dimana pada hari ini,tanah merupakan sumber penting bagi pengeluaran antibiotik. Lebih kurang 3,222 antibiotik yg terdapat pada hari ini sebenarnya diperoleh drp kuman dan kebanyakan kuman-kuman tersebut diperoleh drp tanah. Sekiranya dari dulu kita biarkan tubuh merawat diri sendiri, mungkin kita tidak perlu lagi mencari ubat-ubatan utk menyokong diri kita. Unsur tanah sudah adalah tubuh kita dan Allah (S.W.T) juga sudah memberi amaun yg mencukupi,disebabkan kedaifan kita, kita mencari dan menambah lagi sumber tersebut hingga kita tidak tahu lg apa yg asli dalam diri ini, wallahua'lam.

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)