SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Isnin, 17 November 2008

Bahan Asas Alam Sebagai Terapi

Sebahagian unsur-unsur bahan yang terdapat pada alam sekitar, makanan dan lain-lain mempunyai perkaitan cukup menarik dengan tubuh badan dan apabila kita bercakap mengenai perubatan dan perawatan, peranannya cukup jelas dengan melihat kepada kapasiti unsur-unsur tersebut.

Antara unsur tersebut ialah "neutron" iaitu bentuk caj-caj yang bertujuan mewujudkan pengesanan terbaik. Unsur neutron yang sebenar ialah air yang kini didapati sangat berkesan digunakan untuk perawatan melalui kaedah rendaman ais (Hidrotherapi Ais).

Unsur-unsur lain adalah seperti unsur atom oksigen, nitrogen, karbon dan hidrogen. Terdapat unsur-unsur yang tidak diperlukan oleh tubuh manusia seperti karbon berat pada bahan makanan tertentu yang menyebabkan keadaan tidak seimbang apabila karbon berat mempunyai radiasi-radiasi yang diserap oleh sel-sel mewujudkan ketidakstabilan. Karbon berat seperti daging lembu, kulit ayam, minuman "Nescafe" akan menyebabkan kandungan unsur tersebut berlebihan dalam tubuh dan sistem tubuh tidak dapat menjalankan kerja-kerja yang ditetapkan.

Memang tidak dapat dinafikan bahawa unsur-unsur tertentu mempunyai pertalian khusus dengan tubuh manusia yang dengan itulah tubuh dapat berfungsi dengan keadaan asalnya apabila kehadiran unsur tersebut cukup kapasitinya dan betul pada tempatnya.

Setiap elimen kimia dan benda-benda di dunia ini mempunyai ciri-ciri rajah energy warnanya tersendiri dan berkaitan dengan frequency warna yang diperlukan untuk menyeimbangkan tenaga aliran tubuh.

Cahaya dan warna adalah sebahagian daripada spektrum elektromagnetik yang peka pada mata manusia dan juga merupakan sebahagian daripada spektra tenaga yang membolehkan kehidupan di bumi berterusan.

Kajian yang dijalankan terhadap segala unsur atom dengan mencari persamaan meniru, merakam dan memerangkap semula getaran tenaga bunga-bungaan ke dalam formula yang dihasilkannya melalui teknologi gelombang cahaya, warna dan bunyi dan hubungannya dengan penyakit telah menemui kesan terapeutik yang sangat efektif melalui konsep rawatan Aromatherapy dalam kaedah Hidrotherapy Ice.

Hukum fizik ialah hukum alam yang semulajadi dan tepat dan sememangnya menjadi asas dalam segala aspek kehidupan mengikut ketentuan hukum Maha Pencipta.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email
Air atau H2O mempunyai berat jisim atam 1 (satu) iaitu yang paling kecil di dunia terdiri daripada 1 elektron, 1 proton dan 1 neutron. Unsur yang sedemikian rupa menjadikan air sebagai pengesan terbaik sewaktu perawatan selain sebagai pengimbang kepada segala bentuk kepincangan melalui kaedah-kaedah tertentu.

Tiada ulasan:

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)