SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Rabu, 26 Mac 2008

Penemuan Struktur Medium Oksigen Yang Menakjubkan

Klorofil merupakan "darah" kepada kehidupan tumbuh-tumbuhan. Alfafa (medigo sativa) adalah satu-satunya tumbuhan yang paling kaya dengan nutrisi.

Alfafa juga lebih dikenali sebagai "bapa kepada segala makanan". Tumbuhan berharga ini sangat baik untuk menguatkan sistem imun tubuh kerana ia mengandungi klorofil yang terbaik. Feeling Chlorophyll merupakan cecair yang mengandungi klorofil daripada alfafa dan kaya dengan mineral seperti kalsium bagi membantu mengawal serta mengatur kalsium di dalam darah.

Kajian menunjukkan bahawa darah menstruasi (haid) mengandungi 40% mineral kalsium berbanding darah yang normal. Klorofil akan membantu mengawal kadar kalsium yang hilang dalam tempoh berkala ini.

Feeling Chlorophyll ini juga sangat baik digunakan untuk pengawalan berat badan kerana cecair ini membersihkan struktur sel selain mengandungi mineral yang penting untuk membina sel-sel baru. Ia merupakan bahan bernutrisi yang mampu meningkatkan ketebalan dan kekebalan sel-sel di dalam tubuh. Ia juga berupaya menghalang tumbesaran dan pembiakan bakteria yang beracun selain meningkatkan aktiviti sel di dalam tubuh.

Feeling Chlorophyll mampu menyekat tindakbalas metabolik karsinogen, iaitu elemen yang menyebabkan kanser. Feeling Chlorophyll membantu membersihkan organ hati dan menyingkirkan mendapan toksik yang tersimpan. Feeling Chlorophyll turut membantu memelihara kesihatan usus dengan memusnahkan toksik dan bakteria yang menyebabkan penyakit di dalam tubuh.

Terlalu banyak maklumat tentang kebaikan klorofil, namun adalah sangat jelas bahawa Feeling Chlorophyll dengan klorofil daripada alfafa adalah amat bernilai untuk kesihatan yang unggul. Ia seharusnya dijadikan sebahagian daripada diet seharian.

Dengan pencapaian teknologi moden masa kini, Feeling Chlorophyll adalah pemakanan berkhasiat yang telah dipertenagakan dengan frekuensi bunga-bungaan bagi merangsang keseimbangan dan keharmonian sistem peredaran darah.

Klorofil alfafa adalah terdiri daripada molekul-molekul yang stabil dan memiliki persamaan dengan hemoglobin iaitu pigmen merah di dalam darah serta mampu menampung getaran tenaga yang diperlukan bagi menghasilkan keseimbangan semula kepada sistem tubuh.

Mineral Ringan

Untuk membina struktur yang paling harmoni dan bertenaga secara semulajadi, sudah tentu alfafa mempunyai ciri-ciri yang tidak terdapat seperti tumbuhan yang lain. Salah satunya ialah akar alfafa adalah merupakan akar tumbuhan yang terdalam di dunia berbanding dengan nisbah ketinggian pokok.

Logam berat telalu banyak berada di kawasan permukaan tanah. Tetapi apabila berada jauh di dalam tanah, tidak terdapat kehadiran logam berat sebaliknya kaya dengan mineral ringan.

Tumbuhan seperti kobis mempunyai akar serabut yang amat pendek. Manakala bayam mempunyai akar serabut yang banyak menjalar ke seluruh hampir ke permukaan tanah. Oleh itu kobis dan bayam adalah tumbuhan yang paling tidak sesuai dimakan disebabkan oleh kandungan mineral berat yang tinggi. Kandungan protein yang tinggi di dalam kobis dan zat besi di dalam bayam adalah bahan berunsur logam berat dan sangat mudah teroksida.

Akar alfafa sangat halus termasuk akar tunjangnya. Oleh itu hanya mineral yang paling ringan sahaja yang dibenarkan diserap oleh akar alfafa.
Gambar di bawah menunjukkan gambar akar alfafa yang memanjang 6 kaki setiap tahun. Akar yang paling panjang pernah ditemui ialah 60 kaki ke bawah tanah.
Gambar di bawah ialah perbandingan akar makan asasi, pokok Padi (kiri), Jagung (tengah) dan Alfafa (kanan).
Penemuan Menakjubkan

Dalam usaha saintis untuk mengkaji manfaat simboisis tumbuh-tumbuhan dengan manusia yang resonan, akhirnya satu penemuan terulung dan telah membawa kepada banyak manfaat dalam mempertenagakan darah. Penemuan ini menjadikan usaha untuk mempertenagakan darah menjadi amat mudah dan selamat. Apabila klorofil distrukturkan, ia akan membentuk satu struktur yang sama dengan hemoglobin.
Hemoglobin ialah struktur yang membawa molekul oksigen. Struktur klorofil yang menyamai dengan struktur hemoglobin menjadikan klorofil mengandungi banyak oksigen. Malah, vibration klorofil menyamai dengan vibration hemoglobin. Oleh itu, klorofil juga membawa oksigen.

Usaha untuk mempertenagakan sel dengan cara mencipta dan menyelaraskan vibration tiruan (atau secara manual) adalah cara yang amat sukar untuk resonan (serasi atau terikat) dengan sel. Vibration yang dilaraskan secara manual juga tidak memegang karektor atau sifat warna(kecerdikan tersendiri). Hanya vibration warna daripada tumbuh-tumbuhan yang konsisten, mempunyai karektor dan sifat warna tersendiri dan semula jadi. Oleh itu, peniruan vibration daripada tumbuh-tumbuhan sahaja yang akan mudah resonan dengan sel tubuh manusia. Dengan penemuan klorofil yang menyamai dengan hemoglobin, maka urusan untuk mempertenagakan darah secara semulajadi, bersih dan selamat menjadi lebih mudah. Sila klik butang di bawah untuk membaca post bertajuk Simbiosis Tumbuh-tumbuhan untuk memahami mengapa vibration therapy menggunakan warna daripada tumbuh-tumbuhan sebaliknya bukan daripada vibration yang dilaraskan secara manual.
Manfaat Feeling Chlorophyll

Mengatasi asma
Mengatasi keletihan
Mengawal tekanan darah
Mengawal keadaan cepat mengantuk
Mengatasi anaemia
Mengawal menopos awal
Mengurangkan kesakitan menstruasi
Membersih usus dan darah
Melegakan keradangan
Mengawal aktiviti bakteria
Menghapuskan keracunan di dalam tubuh
Meningkatkan kadar oksigen di dalam darah
Mengawal kadar asid dan alkali di dalam darah
Meningkatkan sistem imun tubuh
Menambah kadar sel darah merah
Menggalakkan pertumbuhan sel-sel tubuh
Mengawal kadar metabolisma
Meleraikan unsur radikal bebas di dalam tubuh

Kajian Klinikal

Sebenarnya cecair klorofil telah pun melepasi kajian klinikal farmakologi. Oleh itu ia boleh ditemui di farmasi komersial dan menjadi salah satu bahan yang dicadangkan oleh pengamal perubatan klasik (rawatan di hospital) kepada pesakit asma dan mereka yang lanjut usia.

Tetapi perbezaan antara klorofil di pasaran dan klorofil yang diformulakan oleh Attitude Therapy ialah formula ini telah dipertenagakan dengan vibration darah. Oleh itu, ia amat resonan dengan sistem darah setiap kali diambil. Malah pengambilannya memadai jika sedikit.

Selamat Dan Semulajadi

Klorofil kelihatan amat hijau seolah-olah seperti pewarna. Dalam mana-mana rawatan alternatif, kehadiran pewarna dalam tubuh adalah sesuatu yang tidak boleh diterima kerana ia amat memudarakan walaupun sedikit. Klorofil mempunyai pigmen yang berwarna hijau. Oleh itu, hijau dalam klorofil adalah semulajadi.

Warna hijau ini boleh luntur sekiranya struktur klorofil musnah ikatannya. Struktur klorofil boleh terurai jika bertindakbalas dengan alhohol atau dididihkan. Maksudnya jika ada kehadiran alkohol walaupun sedikit, warna hijau akan pudar kepada perang. Sekiranya cecair klorofil dijerang, warna hijau akan bertukar kepada perang setelah sejam walaupun dididihkan seketika.

Cara Penggunaan

Feeling Chlorophyll sangat sesuai dijadikan minuman harian. Campurkan dengan anggaran sesudu besar (table spoon) Feeling Chlorophyll ke dalam segelas air sejuk. Amalkan setiap malam dan pagi. Untuk kesan yang paling baik, letakkan kiub ais. Boleh juga dicampurkan dengan gula.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

titian blog serumpun berkata...

Assalamualaikum lama tak menjengah disini,sibuk akhir ni,tapi post blog ni tak terlewatkan di email,jaya sentiasa,dunia akhirat...wassalam

titian blog serumpun berkata...

Email dah dibalas,shout box kat tepi tak nampak,

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)