SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Khamis, 10 Januari 2008

Pergerakan Ke Kanan

Setiap yang bertenaga akan melakukan pergerakan. Tenaga bergerak mengikut hukum. Hukum asas setiap pegerakan adalah bergerak ke kanan. Semua hukum pergerakan dalam binaan jisim atom atau zarah yang terkecil didapati melakukan pergerakan ke kanan. Lakukan apa saja dengan memulakan arah ke kanan. Mulakan sesuatu perbuatan dengan sebelah kanan.

Tenaga tidak terhapus tetapi berubah bentuk, dialirkan dan dipindahkan. Begitulah sifat tenaga yang menyamai tenaga hayat semulajadi manusia sebenarnya begerak arah ke kanan yang tidak akan terhapus. Tetapi menggunakan tenaga yang sudah dipindahkan umpama memakai batu cincin atau berbagai jenis tangkal yang tidak diketahui asal-usul tenaganya adalah patut dielakkan kerana tenaga yang berada oada sandaran itu adalah pergerakan ke kiri yang merendahkan sipemakainya.

Asas Hukum Tenaga Yang Telah Diprktikkan Sejak Terciptanya Alam Dan Kelahiran Manusia

Tenaga kimia daripada tumbuhan, manusia dan haiwan melakukan kerja dan gerakan hukum ke kanan. Tenaga bahang matahari yang menyejat air menjadi awan dan kemudian menurunkannya sebagai hujan juga melakukan pergerakan hukum ke kanan.

Tenaga bahang membolehkan tindakbalas kimia dalam tumbuh-tumbuhan menghasilkan makanan dengan cara fotosintesis adalah juga menggunakan prinsip hukum ke kanan iaitu dari konsep luaran ke dalam.

Kajian bio-kimia tentang sel-sel saraf menghantar mesej (impuls) juga amat rencam pada persekitaran dalam penyesuaian perubahan dengan gerakan ke kanan.

Setiap sel tubuh adalah unsur tenaga atom yang bergerak ke kanan.

Sistem pemakanan dalam melakukan sistem penghadaman terpaksa melalui hukum ke kiri untuk menghasilkan tenaga. Tetapi apabila tenaga terbentuk maka ia akan melakukan pergerakan ke kanan semula dengan begitu pantas. Begitulah semua pancaindera atau deria mata ketiga mengesan dan menganalisa tenaga dari konsep luaran sebenarnya melakukan proses penerimaan getaran ke kanan.
Tangan Kanan
Kekuatan tangan kanan tiada bandingan dengan tangan kiri.

Pergerakan ikut jam sebenarnya bergerakan ke kiri yang banyak menimbulkan perkara remeh-temeh, rumit dan boleh menggagalkan setiap cetusan ilham. Berfikir tanpa ilmu adalah menggerakkan otak kiri yang tidak akan menghasilkan sesuatu.

Tulisan QuranSecara fitrahnya ayat-ayat suci yang mulia menjadi petunjuk sekelian menusia juga ditulis dari kanan ke kiri.

Sesuatu yang kurang elok sebenarnya pergerakan atau langkah kaki kiri.

Kanan turut merujuk kepada jenis atau tingkah laku yang baik untuk manusia yang dibangkitkan pada hari kiamat kelak.
Tawaf
Pergerakan tawaf di kaabah adalah pergerakn dari kanan ke kiri.

Idea barat terlalu banyak membuat hukum pergerakan yang merugikan iaitu pergerakan ke kiri.
Bacaan Al-Quran dan tulisan Arab juga menggunakan hukum ke kanan.

Sifat lelaki diutamakan berada di kanan.

Lakukan apa saja dengan bermula ke arah kanan.

Kanan bererti mengeluarkan tenaga, kiri pengambilan tenaga.

Ilham atau idea pantas datang ke otak kanan.

OvumPergerakan ovom juga bergerak ke kanan.

Pergerakan atom bebas menghasilkan sains elektronik dengan pergerakan elektrik begerak di dalam wayar atau fiber optik berada dalam kitaran ke kanan.

Pantulan semula gelombang ke kanan menghasilkan warna.


Orbit dalam pusingan setiap pergerakan jisim atom yang diukur dengan alat poligraf dan ketot elektron mendapati bergerak dengan prinsip hukum ke kanan.
Matahari dan bulan bergerak mengilingi bumi mengarah ke kanan.

Orbit AtomAtom yang dianggap sebagai satu sistem suria yang kecil nukleusnya terdiri dari neutron, proton dan elektron beredar atau melakukan pergerakan mengikut hukum ke kanan seperti planet beredar ke akan mengelilingi bumi atau tubuh kita (prinsip hukum alam sebenarnya menggambarkan seluruh tubuh manusia).

Putaran puting beliung dan juga putaran air dan juga amat laju kePuting Beliung kanan.

Pergerakan radar dan inframerah dapat mengesan pergerakan tenaga yang laju arah ke kanan seperti angin puting beliung dan apa saja pergerakan yang pantas.
Inframerah

Pergerakan ke kanan atau melakukan pusingan ke kanan mengimbangi sistem otak dan tulang belakang.


Magnetic Field
Medan magnet menghasilkan medan elektromagnetik yang menggerakkan janakuasa sawat seperti keretapi laju bergerak menggunakan kuasa medan magnet hukum ke kanan.


Penerimaan pantulan radar adalah pembalikan gelombang yang dihantar dari arah kanan.


Bom atom yang terhasil dalam geseran atau gerakan ke kanan jika terjadi selisih yang tidak dikehendaki iaitu pergerakan ke kiri dan akhirnya menghasilkan letupan atau pergerakan tenaga di luar kawalan.

DNA
Imej DNA yang ditunjukkan di dalam warna jelas menunjukkan ia adalah konsep tenaga yang pasti mengikut hukum ke kanan.


Aliran darah di jantungPrinsip lawan jam atau ke kanan sebenarnya adalah pergerakan semulajadi seperti pegerakan darah dari jantung yang terletak di kiri yang akan menggerakkan aliran darah ke kanan dan balik semula ke kiri.

Cakera Padat
Pemain cakera padat yang menggunakan konsep cahaya dan warna sehingga terhasilnya bunyi juga bergerak ke kanan.


Konsep Jam Arah Ke Kanan

Gunakan jam arah ke kanan sebagai pengimbang semulajadi setiap detik bagi memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.
KEBENARANmengatasiKESILAPAN
KELAJUANmengatasiKELEWATAN
KEMUDAHANmengatasiKEJUTAN
KESTABILANmengatasiKUCAR-KACIR
KEKUATANmengatasiKELEMAHAN
KEUNTUNGANmengatasiKERUGIAN
KEJAYAANmengatasiKEGAGALANSemoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

4 ulasan:

titian blog serumpun berkata...

Kanan itu memang arah kebenaran,dan arah kanan memberi makna kesucian,perubatan CVT memang satu kaedah yang mempunyai alasan kukuh dari pelbagai aspek.rawatan semulajadi yang tidak perlu diragukan atau kita pertikai dengan apa jua helah.saya memang awam dalam medicine ini,tetapi lebih memahami sebuah makna dari sebuah rupa bentuk,jika anda terkena racun,,penawarnya juga racun.

babylito berkata...

Sedar atau tidak kita memang selalu mendahulukan kanan dalam setiap perkara. Perhatikan jika kita mahu ke tandas pasti kaki kiri yang dimulai.Samada sudah terbiasa atau memang hukum alam begitu. Membicarakan tentang "Kanan" teringat satu teori sains berkaitan "tawaf". Pusingan manusia semasa bertawaf itu mengandungi elektromagnetik didalam tubuh mereka sehingga menghasilkan caj atau tenaga yang menaik ke atas. Pusingan tawaf kekanan iaitu lawan arah jam, tubuh manusia yang mengandungi tenaga elektromagnetik itu akan dicaj pada metal (Hajarul Aswad) sehingga terhasil caj yang menaik ke atas. Mungkin kerana itu apa yang didoakan di Tanah Suci diberi jaminan akan dimakbulkan oleh Allah dengan segera.

DR. ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN berkata...

Berikut ialah jawapan bagi soalan terbaik yang ditanya oleh seorang pembaca budiman.

Pergerakan ke kanan ialah pergerakan yang bermula dari arah kanan. Sebelum pergerakan dimulakan, tenaga akan dijana dari arah kanan terlebih dahulu.

Tulisan Jawi tu lah yg dimaksudkan pegerakan ke kanan. Pusingan arah lawan jam itu dinamakan gerakan ke kanan kerana tenaga bermula dari kanan.

Gerakan ke kanan bukan bermaksud mula bergerak dari kiri berakhir ke kanan. Setelah melalui proses pengistilahan falsafah sains (terminology), apabila tenaga bermula dari kanan, ia sesuai digelar "Gerakan ke kanan" (jika tidak ia akan disebut gerakan kekananan - agak pelik sebutannya).

Jika kita melihat jam, kita akan kira dari puncak pukul 12 ke pukul satu ke arah kanan. Maka sepatutnya jika jam itu bertenaga gerakan ke kanan, ia akan berpusing ke arah lawan jam (anti-clock wise).

Soalan bagi jawapan ini berbunyi "Salam Dr,sy keliru sdkit ttg pergerakan ke kanan,klu ikut Al-Quran dan tulisan jawi,pergerakan kanan ke kiri kan, klu ikut jam CVT,kiri ke kanan,mcmmana nk xplain ye"

Baby_syahiran berkata...

Salam Dr.,
terima kasih atas penjelasan yg diberikan dgn maksud gerakan ke kanan tersebut.Ilmu yg CVT yg bawa sbnrnya sgt menakjubkan,cuma bg yg t'biasa dipengaruhi dgn ilmu Barat, agak sukar menerima. Cthnya, CVT menyatakan setiap hari alam didominasi oleh sesuatu warna,utk resonan dgn alam,kita dicadangkan memakai pakaian yg berlainan warna setiap hari,ttp bg yg terlalu menggunakan otak kiri, agak sukar hdk menerima ilmu ini.
Begitu juga dgn minum ais, sy agak kerap menerima e-mel yg menasihati org ramai agar jgn meminum ais dan sebaliknya minum air suam sbyk 7 gelas sehari,jika kita berjumpa Dr,kita akan dinasihatkan benda yg sama, hingga sblm b'jumpa Dr, kita dh tahu apa yg mrk hdk cadangkan kpd kita. Begitu juga dgn pergerakan ke kanan, bila CVT mencipta jam yg b'gerak ke kanan, ramai yg mengatakan sukar utk membaca nombor di jam t'sbt krn tlh terlalu biasa dgn jam ke kiri. Pd pendapat sy,sudah tiba masa, org kita b'fikiran lebih kreatif,dgn ini dpt membantu diri sendiri dan generasi yg akan dtg. Pemikiran kta perlu lbh terbuka dan tidak menerima shj prk dr Barat dn mengagung-agungkannya.Bukankah apabila sudah tiba masanya nanti,matahari akan terbit di sblh Barat-ke kanan dan pd waktu itu,kta sdh tdk blh berbuat apa 2 lg.Wallahu'alam.

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)