SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Isnin, 3 Disember 2007

Suhu Spektrum Elektromagnetik

Spektrum Elektromangetik sebagai gelombang cahaya mempunyai dua keadaan sama ada yang panas atau sejuk. Warna yang dapat dilihat wujud pada jarak spektrum yang kecil iaitu berukuran pada nanometer sahaja.
Cahaya nampak adalah sejuk
Cahaya nampak adalah sejuk. Selain daripada cahaya nampak adalah panas.
Kedudukan gelombang ultraviolet
Gelombang ultraviolet juga mempunyai dua keadaan sejuk dan panas yang wujud pada atmosfera menurut waktu yang tertentu. Oleh itu, gelombang ultraviolet pada waktu pagi (iaitu kira-kira pukul 2.00 hingga 4.00 pagi) adalah baik untuk kesihatan kerana ia bersuhu sejuk dan bertekanan tinggi, sementara gelombang ultraviolet pada waktu siang yang terbocor akibat penipisan lapisan ovon amat merbahaya kerana bersuhu panas dan memberi kesan kepada tubuh.
Ultraviolet waktu pagi
Manusia dan hidupan di bumi ini hanya memerlukan cahaya yang nampak iaitu sebagai spektrum warna pelangi yang setara dengan warna dalaman tubuh pada tahap keseimbangan. Gelombang yang sama ada terlalu pendek atau panjang pada keadaan panas akan membawa kesan buruk kepada kesihatan.

Secara dasarnya, setiap kejadian mempunyai pasangan iaitu baik dan sebaliknya yang perlu dilihat dari sudut yang tertentu supaya mendatangkan kebaikan kepada manusia sendiri.

Lapisan ozon sebenar (secara semulajadi) yang berada pada ketinggian 15 hingga 48 kilometer di atmostera bumi bertindak menapis gelombang UV yang berlebihan dan berbahaya. Namun kini lapisan ozon yang terhasil daripada asap kenderaan atau industri menutupi sebahagian besar udara bumi pada aras yang lebih rendah. Ini sebenarnya menghalang cahaya UV yang diperlukan untuk tubuh manusia dan terjadilan pelbagai jenis penyakit.
Bumi dihentam oleh kepanasan matahari
Bumi sentiasa dihentam oleh gelombang panas matahari. Ultraviolet daripada cahaya matahari adalah panas
Ultraviolet panas disejukkan oleh ozon
Gambar di atas menunjukkan sinar Ultraviolet panas disejukkan oleh lapisan ozon. Untuk membesarkan gambar, sila klik di atas gambar, kemudian klik sekali lagi simbol yang muncul di sebelah kanan bawah gambar.

Jarak gelombang cahaya dikenalpasti mempunyai julat dan kesan yang berbeza. Cahaya nampak yang membentuk spektrum tujuh warna hanya pada ukuran nanometer berbanding dengan gelombang cahaya lain yang membahayakan kesihatan. Sinar gamma, sinar-x dan sinar ultraviolet lebih pendek jarak gelombangnya berbanding cahaya nampak.

Dalam konteks ini, Attitude Therapy mengenalpasti bahawa keadaan di mana wujudnya gelombang cahaya yang berguna untuk kehidupan namun sebagai pasangannya, terdapat gelombang cahaya yang tidak sesuai. Contohnya sinar ultraviolet yang pada suatu keadaan ia sangat baik untuk perawatan kesihatan iaitu bersuhu sejuk berbanding dengan gelombang ultraviolet yang panas.
Ultraviolet Hidrotherapy Ice
Attitude Therapy mengaplikasikan ozon dan penggunaan lampu ultraviolet dalam kaedah mandian Hidrotherapy Ice.

Sebenarnya semua kejadian tercipta secara berpasangan iaitu kebaikan dan keburukan. Keseimbangan yang dikawal dan manusia akan menentukan keadaan yang lebih harmoni dalam kehidupan. Para ilmuan disarankan agar meneliti lebih lanjut mengenai fenomena alam ini agar kefahaman yang mendalam tentang alam semesta diperolehi.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

1 ulasan:

babylito berkata...

Berikut adalah 2 kaedah rawatan moden di hospital yang mengaplikasikan sinar dan suhu yang tinggi.

1.Radioterapi
Ia merupakan sinar bertenaga tinggi untuk memusnahkan sel-sel kanser yang mungkin tertinggal bagi mengelakkan kanser tersebut berulang. Biasanya sinaran tersebut ditujukan dari satu sumber dibahagian luar badan yang terlibat dengan kanser . Terapi ini biasanya mengambil masa 7 minggu, dilakukan 5 kali seminggu dari hari Isnin hingga Jumaat. Terapi ini tidak mengakibatkan keguguran rambut dan tidak mengakibatkan kesan terbakar pada kulit. Radioterapi biasanya digunakan untuk kanser gred tinggi. Biasanya selepas rawatan kulit pesakit akan kemerah-merahan.

2.Kemoterapi
Ia melibatkan dadah antikanser yang bertindak membunuhnya. Sesetengah ubat-ubatan yang digunakan mengakibatkan keguguran rambut namun bersifat sementara.Pemilihan kemoterapi bergantung kepada anggaran risiko kejadian kanser bermula. Maklumat yang diambil kira ialah gred tumor, peringkat kanser, status penerimaan hormon dan penerimaan cerb-B2. Rejim kemoterapi diberikan selang 3 minggu yang secara keseluruhan mengandungi enam hingga lapan sessi.

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)