SELAMAT DATANG

Blog ini memberikan khidmat nasihat kesihatan dan penjelasan secara saintifik meliputi masalah kesihatan fizikal, mental, emosi dan spiritual terutamanya penyakit yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh. Setiap pertanyaan amat dihargai dan semoga tulisan dalam blog ini bisa membantu meringankan penderitaan anda. Untuk mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui borang yang disediakan di bawah

Sabtu, 14 Mac 2009

Asas Tenaga Dan Fokus

Alam dan manusia merupakan suatu entiti yang saling mempunyai perhubungan di antara satu sama lain. Manusia sebenarnya ialah alam yang besar. Kita melihat semuanya di dalam suatu keseimbangan dari segi pergerakan dan peraturan yang sedemikian rupa itu. Namun kita pasti terfikir bagaimana alam yang terbina dengan planet, bintang, bumi dengan tumbuh-tumbuhan, air, api, tanah, angin dan sebagainya itu dapat mengekalkan keseimbangannya. Sudah pasti ada suatu tenaga yang “berserta” dengan segalanya itu terwujud sama ada kita sedar atau sebaliknya.

Tenaga yang dimaksudkan seharusnya sangat relevan dengan penciptaan alam semesta yang pada hari ini masih ramai pengkaji menemui kebuntuan di dalam mencari jawapan kerana tidak berpandukan kepada paksi agama dan keimanan sebagai teras kejiwaan dan penjana ilham keilmuan dan penemuan. Semua manusia yang sihat akal fikiran cuba mencari kekuatan bagi meneruskan kehidupan dan ketika itu sedarlah mereka bahawa sememangnya ada tenaga atau daya merealisasikan apa yang mereka bayangkan dan usahakan.

Secara umumnya suatu bentuk tenaga perlu diubah supaya ia dapat digunakan pada satu lagi peringkat. Apa juga jenis tenaga tidak boleh digunakan secara terus kecuali harus diubah melalui suatu proses sebelum dapat digunakan. Begitu juga dengan alam dan tubuh manusia. Kita memerlukan tenaga, dan di antara punca tenaga yang mudah didapati ialah pada makanan. Apabila ia masuk ke dalam tubuh, ia harus diubah bentuknya supaya menjadi suatu bahan (dihaluskan) (teori delution) sebelum ia dijadikan tenaga. Pada peringkat akhir, makanan telah berubah menjadi tenaga melalui suatu proses. Dan proses itu berulang-ulang semenjak seorang manusia itu lahir hinggalah saat kematiannya. Begitu juga dengan haiwan dan tumbuh-tumbuhan. Suatu proses penukaran tenaga pasti berlaku tanpa kelihatan untuk mengekalkan keseimbangannya.

Melihat kepada yang jauh, bagaimana pula planet mengekalkan keseimbangannya? Kita menyedari bahawa semua planet diaturkan untuk menjalani laluan atau pusingannya secara berulang-ulang sejak awal penciptaannya. Adakah kita melihat proses penukaran tenaga berlaku ketika matahari berputar mengelilingi bumi? Kita memahami dan menyedari bahawa ada daya graviti atau daya lain seperti yang pernah dijelaskan oleh para pengkaji sebelum ini. Namun beberapa persoalan yang tidak lagi terjawab ialah bagaimana daya atau tenaga itu diserap dan digunakan oleh planet-planet itu?

PEMUSATAN TENAGA

Tidak perlu melihat yang terlalu jauh, perhatikan kejadian yang dekat di sekeliling kita. Di dalam tubuh juga terdapat sel yang di dalamnya pula wujud nukleus dengan kesamaan keteraturannya pada planet-planet iaitu ion-ion yang berputar tanpa henti untuk mengekalkan keseimbangan tubuh. Di situ kita melihat adanya suatu pemusatan iaitu pusat bagi tenaga itu kekal dan wujud tanpa dapat dilihat atau dikesan. Tanpa pemusatan atau penumpuan ke arah suatu titik (point) sudah pasti berlaku kepincangan pada elektron-elektron yang berputar di sekeliling proton dan neutron sebagai pusat nukleus. Maka sudah pasti kita dapat melihat bahawa pemusatan itu adalah tenaga yang cukup besar ertinya dalam membincangkan persoalan keseimbangan.

Kita menyedari bahawa di dalam nukleus terdapatnya sifat air yang memenuhi sel nukleus itu. Air sepertimana difahami memiliki sifat-sifat piramid yang dapat menyerap dan membebaskan tenaga. Oleh itu jelas kepada kita bahawa terdapatnya bentuk piramid di dalam satu nukleus iaitu apabila wujudnya air yang menyerap tenaga dan kemudian mengumpulkan tenaga sebagai mengekalkan keseimbangannya.

Tenaga yang diserap oleh air di dalam sel kemudiannya ditumpukan oleh sifat-sifat piramid maka terpancar atau terwujudlah suatu bentuk tenaga spektrum tujuh warna yang lengkap sebagai suatu bentuk keseimbangan paling kecil. Proses ini juga berlaku secara berulang-ulang dan cukup teratur bagi maksud mengekalkan keseimbangannya itu dan ia juga wujud sebagai suatu tenaga yang sentiasa bergetar pada frekuensi asalnya. Oleh itu kita dapat memahami bahawa apabila berlaku kepincangan ketika proses penyerapan tenaga berlaku maka sel akan terganggu dan tubuh juga akan mengalami apa yang kita katakan penyakit.

Perkaitan yang ingin dijelaskan di sini ialah bagaimana AT menemui rahsia keseimbangan tenaga adalah terhasil daripada sifat-sifat piramid (segi tiga) yang selama ini ia hanya dilihat wujud sebagai suatu struktur yang besar di Mesir, piramid kaca sebagai pemecah spektrum cahaya dan beberapa lagi jenis piramid yang diketahui.

RAHSIA PIRAMID

AT ingin menjelaskan bahawa semua tenaga adalah terbentuk melalui hukum tenaga piramid. Para pengkaji piramid mengakui bahawa di tengah-tengah piramid wujud suatu pemusatan tenaga yang sangat kuat. Berlaku penyerapan dan penumpuan tenaga yang mencipta keseimbangan di situ. Pusat bagi piramid juga dinamakan nukleus di mana pemusatan tenaga berlaku secara berterusan dan berulang-ulang di dalam frekuensi yang sama. Pemusatan tenaga yang berulang itulah yang mewujudkan tenaga yang tidak kelihatan dalam mana-mana ruang tetapi saling berkesinambungan atau bergetar serentak seterusnya mencapai keseimbangan dan tenaga itu dikenal pasti menghampiri frekuensi sifar yang sukar dikesan kecuali oleh deria yang kuat. Ketika itu wujud tenaga cahaya putih yang resonan dengan otak.

Cahaya putih yang dipancarkan menerusi piramid akan terserak kapada warna spektrum warna menurun meridian atau julat yang tertentu. Pada keadaan asal, warna-warna ini sebenarnya membentuk suatu keseimbangan. Segi tiga sebenarnya adalah lambang keseluruhan warna. Oleh yang demikian jika hilang “piramid” maka hilanglah tenaga keseimbangan. Inilah hukum alam semula jadi yang begitu rapi penciptaannya.

Namun suatu perkara yang pasti ialah faktor-faktor persekitaran piramid yang akan mempengaruhi kesan tenaga dalaman manusia. Piramid sebenarnya mewujudkan penyerapan tenaga persekitaran sebagai pengumpulan di tengah-tengahnya menjadi pemusatan dan penumpuan tenaga. Ia juga akan mengeluarkan tenaga yang berlebihan atau yang tidak diperlukan. Maka inilah yang dinamakan keseimbangan. Ia adalah hasil daripada daya “penumpuan” sebagai rahsia ilmu “penciptaan”.

Bandingkan piramid Giza yang terbina di Mesir. Tiada seorang pun yang dapat mengesahkan atau menemui jawapan sebenar tentang kewujudan piramid. Satu-satunya binaan yang tidak dapat dijelaskan apakah tujuan dan bagaimana ia dibina. Suatu yang jelas dapat dilihat ialah ia diletakkan di suatu kawasan yang tiada tumbuh-tumbuhan di sekitarnya. Batu-batan yang digunakan untuk membinanya juga belum dikenal pasti sumbernya. AT ingin menjelaskan bahawa kehidupan di sekitar piramid sebenarnya telah ditumpukan ke dalam binaan itu dan tenaga terkumpul di tengah-tengahnya.

Sehingga kini piramid dikekalkan bentuknya tanpa ada perubahan kecuali mungkin hanya 1 atau 2 peratus berbanding struktur keseluruhannya. Dan para pengkaji juga mengakui bahawa piramid adalah rahsia ketuhanan yang masih penuh dengan misteri bukannya milik firaun yang disemadikan di dalamnya.

Selain itu, piramid juga terbina dengan panjang semua sisinya sama dengan sudut-sudut yang sama dan dengan satu puncak daripada 5 puncak kesemuanya. Maka faktor dimensi atau pengukuran juga perlu diambil kira sebagai tujuan pengiraan.

Kita juga boleh mengenal pasti keadaan di mana tenaga penyerapan yang kuat berlaku seperti pada tumbuhan tongkat ali dan beberapa jenis bunga-bungaan di kawasan pergunungan. Ia tumbuh bersendirian dengan tumbuhan lain agak berjauhan. Ini adalah kerana begitu kuatnya tenaga penyerapan oleh tumbuhan tersebut dalam konteks tenaga piramid yang terwujud.

MANUSIA DAN TENAGA PIRAMID

Bagi diri manusia, pusat tenaga yang telah dikenal pasti ialah di perut. Di situ adalah terkandungnya hidrogen (air) sebagai pusat atom terkecil (1). Oleh itu perut juga wujud tenaga piramid apabila semua tenaga warna daripada sumber-sumber makanan dan persekitaran ditukar kepada cahaya dan dikumpulkan atau ditumpukan di bahagian tengah perut. Penyerapan tenaga ini berlaku secara berulang-ulang sehingga mewujudkan segala getaran frekuensi yang sama pada ruang dan waktu yang sama. Di dalam tubuh terbentuk piramid dengan spektrum tujuh warna yang diukur melalui meridian yang berbeza mengikut organ dan tingkatannya. Oleh itu, akan terdapat kesan wap air (ringan) pada pusat tenaga sebagai suatu punca kepada tenaga yang berkuasa. Pengumpulan tenaga ini seharusnya berlaku pada dua keadaan iaitu ketika tidur atau sedar. Ketika tidur selepas mengambil makanan pada waktu tengah hari, penumpuan sebenarnya berlaku iaitu di perut apabila wujudnya segi tiga piramid ini. Pengumpulan tenaga berlaku sebagai suatu bentuk proses mencari semula tenaga atau piramid yang hilang dan kemudian mewujudkan semula spektrum tujuh warna yang lengkap di dalam tubuh. Pada waktu tengah hari, warna kuning amat memainkan peranan dalam keseimbangan tubuh untuk pergerakan fizikal. Pada ketika itu tenaga warna kuning dihasilkan melalui pemusatan tenaga di dalam perut dan ini amat berfungsi untuk merawat penyakit-penyakit berkaitan warna kuning seperti jaundis, hati dan sebagainya.

Gangguan keseimbangan di bahagian pusat tenaga akan mencipta psikologi kekeliruan kerana penumpuan yang telah terjejas. Spektrum warna yang terbentuk tidak seperti pada keadaan asal atau ketepatannya. Akibatnya beberapa keputusan di luar jangkaan juga terhasil seperti kedengkian, kebencian dan sebagainya. Inilah sebabnya kita begitu menyedari bahawa kesan-kesan psikologi yang terbit daripada pematuhan sunnah rasulullah SAW tidak lagi dapat dinafikan kebenarannya. Kita sebenarnya mencari dan menggunakan tenaga daripada Al-Quran dan Sunnah.

Ketika tidur sebelum tengah malam pula, pemusatan juga berlaku apabila kegelapan di alam persekitaran mewujudkan tenaga piramid di dalam perut yang kemudiannya diproses menjadi suatu tenaga yang akan digunakan oleh bahagian otak. Oleh kerana tidur di waktu ini adalah tidur kerohanian, maka tenaga piramid yang terwujud adalah untuk kerohanian manusia. Kegelapan di persekitaran akan mewujudkan tenaga yang amat diperlukan oleh kerohanian sebagai pembentuk imej dalaman yang bercahaya dan kekal yang terhasil daripada penumpuan yang tepat. Tidur yang sebegini sebenarnya berlaku suatu keadaan di mana otak akan sentiasa bekerja iaitu berimaginasi. Keadaan dengan frekuensi yang sangat rendah juga dapat dikesan ketika ini dan seterusnya mencipta perlindungan diri daripada gangguan tenaga gelombang jarak jauh yang agresif dan merosakkan sistem tubuh. Oleh itu berimaginasilah kepada suatu kebaikan dan ulangi berkali-kali berserta dengan penumpuan sehingga kita tertidur. Sebagai meningkatkan keupayaan, ambillah madu sebelum tidur kerana ia mencetuskan metabolisme bukannya pencernaan supaya otak akan bekerja dengan berimaginasi.

Daripada penjelas di atas, kita dapat melihat apabila tidur, piramid tenaga terbentuk di dalam tubuh manakala ketika sedar tenaga piramid seharusnya berada di luar tubuh yang pemusatannya tetap di perut. Penumpuan atau fokus kepada sesuatu yang dibayangkan (imaginasi) akan wujudkan tenaga piramid di luar tubuh. Adakah kita melihat sebenarnya apabila di dalam piramid tiadanya istilah tidur itu? Kerana tenaga piramid wujud hanya di dalam keadaan sedar atau hidup sahaja. Tenaga piramid wujud hanya di dalam keadaan sedar atau hidup sahaja. Tiada tenaga piramid apabila tubuh telah mati. Namun suatu perkara yang pasti apabila manusia mempunyai daya tumpuan atau fokus dan dikekalkan secara berulang kali dengan tenaga pemusatan maka akhirnya menjadi kenyataan.

Penumpuan pada suatu ketika haruslah kepada satu tujuan kerana pemusatan mestilah berdasarkan kepada satu titik sahaja. Dan pemusatan di bahagian pusat tenaga juga akan menghasilkan wap-wap air yang begitu berkuasa tenaganya sebagai rahsia penciptaan. Tenaga piramid sebenarnya mencipta sesuatu yang dinamakan hakikat menjadi makrifat. Kita memahami rahsia piramid apabila terdapatnya tenaga daripada pemusatan yang menghasilkan wap-wap air yang digunakan oleh firaun untuk menyimpan mayatnya supaya tidak reput namun inilah sebagai satu tanda untuk mereka yang berfikir. AT menemui rahsia ini dan lihat bagaimana pati bunga aromaterapi diletakkan di dalam kotak piramid sebagai mengekalkan keseimbangan kandungannya kerana ia juga mempunyai nukleus yang harus dielakkan daripada pengaruh luar.

Oleh yang demikian manusia sepatutnya mempengaruhi atau menguasai persekitaran atau luarannya sebagai keseimbangan dirinya. Ketika ini terwujudlah piramid yang mengawal keadaan sekelilingnya, bukan persekitaran yang mengawal manusia. Rahsia penciptaan piramid adalah rahsia penciptaan semula jadi yang sebenarnya wujud dalam setiap diri manusia. Ia adalah rahsia tenaga yang tiada awal permulaan dan tiada pula kesudahannya. Suatu tenaga yang berlaku berulang-ulang dengan ukuran, warna, cahaya dan bunyi yang sekata di dalam ruang dan masa yang sama. Maka masa juga adalah suatu rahsia penumpuan dengan tenaga piramid. Sebagai suatu usaha untuk mendapatkan tenaga piramid apabila berlaku pencemaran atau hilang keseimbangan, maka sembahyang dengan pergerakan dan ketetapan pengulangan mengikut masa yang ditetapkan adalah paling tepat. Berlakulah penumpuan pada sesuatu yang selari dengan “kesedaran” yang dikehendaki atau dihajati melalui isyarat niat.

Waktu tengah malam adalah penting sebagai penumpuan di dalam piramid. Pada waktu itu warna yang menguasai alam ialah warna putih yang akan mewujudkan sesuatu yang diniatkan. Selain itu mandi ais atau hidroterapi ais juga akan mengembalikan tenaga piramid yang diperlukan oleh tubuh sebagai rahsia keharmonian dan keseimbangan.

FAKTA MENGENAI PIRAMID

Bentuk piramid boleh digunakan sebagai perawatan. Saiz atau dimensinya mestilah tepat bagi mewujudkan tenaga di tengah-tengahnya dan mempunyai graviti. Duduk di bahagian dalam piramid untuk keperluan tenaga yang tinggi atau berdiri untuk keperluan yang sedikit. Bahan-bahan untuk membina piramid juga perlu diambil kira. Bahan seperti emas dikesan mempengaruhi bahagian jantung. Bahan berunsur Kristal seperti intan adalah terbaik namun nilainya sangat tinggi dan ianya mempengaruhi keseluruhan sistem tubuh. Bahan lain seperti platinum – merangsang sistem imun manakala perak – sebagai perawatan atau peningkatan tenaga bahagian tulang.

Jika menggunakan piramid sebagai bahan perawatan, pastikan kita tidak tertidur di dalamnya kerana ia akan mencetuskan perasaan kekeliruan akibat sistem di pusat tenaga (perut) yang terganggu apabila tiada pemusatan.

Saiz piramid akan mempengaruhi keadaan. Semakin besar piramid, semakin kuat pengaruhnya dengan frekuensi dan julat yang sama di dalam ruang dan masa yang sama.

Pemakanan dan tidur pada masa yang tepat dan ruang yang betul akan mencipta tenaga piramid yang mewujudkan kuasa dan tenaga. Mandi dengan air yang bersih juga mencipta tenaga piramid. Ion-ion positif yang berlebihan pada tubuh akan dileraikan. Maka tubuh akan terlindung dari gangguan gelombang buruk dan radikal bebas.

UNSUR SEGITIGA DI DALAM ILMU KEJURUTERAAN TERKINI

Di dalam ilmu kejuruteraan sivil, mekanikal dan elektrik pada masa ini, unsur segi tiga amat meluas diaplikasikan terutama sekali di dalam menganalisis kekuatan daya sesuatu bahan dan kekuatan medan elektro magnetik pada satu-satu medium. Kaedah menganalisis yang menggunakan gabungan unsur-unsur segi tiga ini dikenali sebagai ‘Finite Element Method (FEM)’ atau ‘Kaedah Elemen Terhingga’. Sebelum menggunakan kaedah FEM, para jurutera menggunakan kaedah ‘Finite Difference’ atau ‘Perbezaan Terhingga’ (Perbedaan Terhingga) dalam melakukan sesuatu analisa; kaedah ini menggunakan unsur segi empat sebagai elemennya.
FEM organ Jantung

Gambar di atas ialah FEM organ Jantung. Sila klik gambar untuk dibesarkan.

Namun, kaedah segi empat mempunyai banyak kelemahannya iaitu ia tidak mampu mencakupi lebih ruang untuk dianalisis hingga menyebabkan keputusan analisis menjadi tidak begitu tepat. Dengan menggunakan kaedah segi tiga, terdapat lebih banyak ruang yang mampu dicakupi untuk dianalisis dalam satu-satu medium menyebabkan keputusan bertambah tepat dan jitu. Terdapat banyak perisian pada masa kini yang menggunakan unsur segi tiga dalam analisis kejuruteraan yang digunakan di kebanyakan universiti-universiti dan di pusat-pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) di dunia seperti ‘Cosmos’ dan ‘Matlab’. Rajah di bawah ini adalah contoh aplikasi Kaedah Elemen Terhingga yang digunakan dalam menganalisis pemindahan haba pada bilah turbin sebuah kapal terbang.

LAMBANG KEKUATAN "3" MELALUI AL-QURAN

Di dalam kalimah:

بسم الله الر حمن الر حيم

terdapat lafaz ‘ilah’ yang di dalam bahasa Arab bermaksud Tuhan. Di dalam nilai geometri huruf-huruf Arab, jika nilai-nilai huruf ‘alif’, ‘lam’ dan ‘ha’ dicampurkan, ia akan memberi jumlah ‘63’; jika dikurangkan nilai ini kepada satu angka, ia akan memberikan jawapan ‘99’ di mana nombor ‘9’ membawa makna lambang kekuatan.

Jika keseluruhan kalimah itu dijumlahkan nilainya, ia akan memberikan nilai ‘66’ dan ini juga akan memberikan jawapan ‘3’. Nilai ‘3’ juga adalah rahsia surah Al-Ikhlas apabila keseluruhan nilai bagi semua huruf surah tersebut dijumlahkan dan apabila surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 3 kali ,ini akan membawa kepada jumlah nilai ‘9’ apabila dijumlahkan nilai bacaan tersebut. Dalam masa yang sama, 3 malaikat akan menjaga atau memelihara sesiapa sahaja yang membaca surah Al-Ikhlas sebanyak satu kali. Telah dinyatakan di dalam sebuah hadis bahawa sesiapa yang membaca surah Al-Ikhlas sebanyak 3 kali akan menyamai pahala membaca keseluruhan Al-Quran; ini menunjukkan bahawa nombor sembilan juga boleh disimbolkan sebagai rahsia Al-Quran.

PIRAMID DAN DAYA PENYEMBUHAN

Jika seseorang duduk di dalam piramid dalam keadaan fokus ingin menyembuhkan sesuatu penyakitnya, ia akan dapat menyembuhkan penyakitnya dengan syarat ia mesti berada di dalam masa dan ruang yang tepat. Jika ia berada di dalam piramid pada waktu tengah hari , ia akan mendapat cahaya berwarna kuning dan boleh menyembuhkan penyakit yang berkaitan dengan kekuatan tenaga yang melibatkan organ seperti hati, hempedu, pankreas dan perut. Jika ia berada dalam piramid pada waktu pagi,ia akan mendapat cahaya hijau untuk menyembuhkan penyakit yang berkaitan dengan sistem jantung dan pernafasannya.

PIRAMID DAN SPEKTRUM WARNA

Piramid adalah satu entiti yang mempunyai tujuh spektrum warna cahaya asas pelangi. Ketujuh-tujuh spektrum warna pelangi ini akan bertukar kepada warna putih apabila digabungkan. Daripada cahaya putih ini pula, ketujuh-tujuh cahaya warna pelangi mampu dipecahkan oleh sebuah piramid. Oleh kerana piramid menyimpan ketujuh-tujuh spektrum warna pelangi ini, maka piramid itu sendiri adalah seumpama cahaya putih. Dengan kata lain, cahaya warna putih itu sendiri adalah rahsia piramid. Untuk gambar dan keterangan lanjut, sila rujuk kategori Anatomi dalam blog ini
PIRAMID DENGAN ALAM DAN MANUSIA

Telah diketahui bahawa alam ini adalah manusia dan sebaliknya manusia itu sendiri adalah alam ini. Oleh kerana dalam diri manusia itu sendiri tersimpannya ketujuh-tujuh spektrum cahaya warna pelangi, maka manusia ini adalah sebuah piramid. Oleh kerana itu alam ini juga adalah sebuah piramid kerana alam ini pada hakikatnya adalah manusia itu sendiri. Jika ketujuh-tujuh spektrum warna pelangi dapat dilihat di setiap organ dalam diri manusia maka ketujuh-tujuh spektrum cahaya pelangi juga dapat dilihat pada pelangi itu sendiri yang wujud di alam ini.

Oleh kerana bumi dipenuhi oleh air di dalam dan di luarnya, maka piramid juga mengandungi titisan-titisan air di tengah-tengahnya (nukleus) dan di persekitarannya. Wap-wap di dalam dan di persekitaran piramid adalah terlalu halus sehingga tidak dapat dirasai oleh pancaindera kasar.

LAMBANG NABI SULAIMAN

Sejarah yang tersimpan memberitahu bahawa Nabi Sulaiman memegang rahsia segi enam yang tersusun daripada bentuk segi tiga. Ia dinamakan sebagai “Bintang Enam”

 1. Rahsia Yin Yang
 2. Rahsia positif dan negatif
 3. Rahsia kekuatan dan kelemahan
 4. Rahsia pelengkap dan sempurna
 5. Rahsia langit dan bumi
 6. Kutub Utara dan Kutub Selatan
Malangnya lambang nabi sulaiman ini telah disalahguna bagi tujuan penguasaan dunia mencari keduniaan semata-mata. Ini kerana segi enam adalah pandangan (atau kedudukan) luaran dari sudut satu dimensi dan tidak seimbang antara dunia dengan akhirat. Tajuk ini akan dibincangkan secara lebih mendalam dalam post yang akan datang bertajuk Struktur Piramid, insya Allah.

PIRAMID DENGAN MERAK DAN CENDERAWASIH

Merak dan cenderawasih (phoenix) mempunyai tujuh spektrum warna cahaya pelangi. Tujuh spektrum warna pelangi melambangkan cahaya piramid. Ini bermakna burung merak dan cenderawasih mempunyai daya kekuatan piramid. Bezanya, burung merak adalah simbol kekuatan piramid di bumi memandangkan ia tidak boleh terbang ke udara manakala cenderawasih pula adalah simbol daya kekuatan piramid di udara atau langit dan angkasa memandangkan ia tidak pernah dan tidak akan menjejakkan kakinya di bumi.

PIRAMID DAN FOKUS

Apabila anda sedang memfokuskan sesuatu perkara dalam minda, ini bermakna anda sedang membina satu piramid maya (virtual piramid) dalam diri anda. Sifat piramid ialah menarik segala tenaga yang di persekitarannya. Begitu jugalah yang berlaku apabila anda sedang memfokuskan sesuatu perkara, anda akan menarik segala tenaga yang berkaitan dengan fokus tersebut ke arah diri anda. Apabila anda menarik sesuatu tenaga ke arah diri anda, bermakna anda juga menarik jisim yang berkaitan dengan tenaga tadi ke arah anda. Ini adalah kerana tenaga tadi adalah jisim itu sendiri.

Oleh kerana tenaga itu bergerak ke arah anda, ini bermakna jisim tersebut sebenarnya sedang bergerak menuju ke arah anda; bukan anda yang bergerak menuju ke arah jisim itu. Sebagaimana halnya dengan piramid tadi, tenaga di sekelilingnya yang bergerak menuju ke arah piramid; bukan piramid yang bergerak ke arah tenaga di sekelilingnya. Ini juga bererti bahawa pada hakikatnya anda yang menunggu jisim yang terfokus itu datang kepada anda, bukan anda yang mengejar atau mencari jisim itu seperti mencari barang yang hilang!

Supaya jisim tersebut bergerak menuju ke arah anda, maka anda perlu lakukan tindakan yang boleh menyebabkan jisim itu datang kepada anda. Setelah melakukan tindakan itu, anda hanya perlu menunggu sehingga jisim itu sampai ke anda – tidak perlu mengharap kerana jisim itu pasti akan sampai kepada anda selagi anda masih memfokuskannya.

Oleh kerana anda tidak mengharap, maka anda tidak perlu terburu-buru atau saling bersaingan dengan sesiapa pun untuk mendapatkan jisim tersebut. Fokus hendaklah dilakukan secara berterusan dan konsisten sehingga mencapai amplitud (anda memperoleh jisim itu). Jika berlaku pada suatu masa anda rasakan seolah-olah jisim itu seperti akan sampai kepada anda tetapi terdapat banyak perkara yang menghalang , maka bersabarlah; ini kerana jisim itu datang bukan pada masa dan ruang yang tepat; maka ia belum amplitud lagi, bermakna ia masih belum menjadi hak milik anda lagi. Atasilah rintangan itu dengan sabar dan redha (frekuensi rendah) dan teruskan fokus sehingga jisim itu sampai kepada anda.

Ingat! Anda menunggu masa – bukan jisim. Jika anda menunggu jisim, maka jisim itu akan ‘mempermainkan’ anda; ia akan menjelma di hadapan anda kemudian lenyap semula; boleh jadi ia hanya akan berlegar-legar di sekeliling anda tetapi ia tidak akan mendatangi anda. Jika anda menunggu masa, ketahuilah ia akan tetap datang kerana fitrah masa memang sentiasa berdetik; lama-kelamaan ia pasti akan mendatangi anda!

MENGUASAI MASA ATAU DIKUASAI MASA

Jika seseorang itu menunggu sesuatu perkara dengan keadaan yang penuh gelisah dan mengharap, ini bermakna kita sedang dikuasai masa; segala memori akan dirakam dalam keadaan terbeban maka otot akan ,menjadi lemah, kulit akan mengendur – cepat tua. Jika seseorang ‘mengejar’ sesuatu impian, ia juga dikuasai masa dan masa yang tepat (tidak amplitud).

JISIM ABSTRAK DAN MASA

Jisim yang abstrak pada hakikatnya telah terkeluar atau tidak terikat dengan domain masa lagi. Apabila sesuatu jisim menjadi abstrak, maka masanya sudah tidak dapat ditakrifkan lagi. Jika jisim yang abstrak itu ingin dikuasai atau dimanipulasikan, ia perlu ditarik ke domain masa supaya ia wujud dalam bentuk pejal (solid). Untuk menarik jisim abstrak ke domain masa, perbezaan tekanan perlu diwujudkan di antara ruang jisim abstrak tadi dengan ruang di sekelilingnya. Sesuatu jisim boleh wujud dalam bentuk abstrak apabila ia berada di dalam ruang yang bertekanan rendah. Bila tekanan tinggi dikenakan di sekeliling ruang bertekanan rendah tadi maka fenomena mekanik bendalir akan berlaku; jisim abstrak tersebut akan ‘mengalir’ keluar atau masuk ke dalam ruang bertekanan tinggi dengan perubahan bentuk daripada abstrak kepada pejal. Fenomena inilah yang berlaku dalam proses mandi ais pada pesakit yang terkena santau atau memakai susuk.

RAHSIA SEGI TIGA

Salah satu bentuk yang biasa kelihatan ialah bentuk segi tiga. Sebenarnya ia bukan sekadar itu, malah mempunyai rahsia yang tersendiri. Segi tiga adalah rahsia bentuk dan tenaga. Semua unsur alam memiliki bentuk ini sama ada dalam bentuk itu sendiri atau tenaganya sahaja.

Rahsia segi tiga juga terkandung di dalam kekuatan angka 3, maknanya perbuatan , amalan, pemikiran dan sebagainya perlu dikaitkan dengan kekuatan angka 3. Pengaruh nombor 3 cukup meluas dan mendalam bagi mereka yang mengetahuinya.

RAHSIA PIRAMID

 1. Piramid adalah rahsia bentuk segi tiga yang mempunyai pemusatan di tengah-tengahnya.
 2. Di bahagian tengah piramid terdapat kesan wap-wap air sebagai tanda kepada tenaga hidrogen dengan atom 1.
 3. Piramid adalah rahsia nukleus sebagai pusat bagi tenaga. Susunan nukleus di dalam sel sebenarnya berbentuk piramid.
 4. Piramid adalah rahsia alam semula jadi yang wujud pada diri manusia.
 5. Piramid adalah rahsia tiada permulaan dan tiada kesudahan (penghujung).
 6. Tenaga di dalam piramid adalah suatu bentuk tenaga yang berulang-ulang dengan rahsia halaju bunyi di dalam ruang dan masa yang sama.
Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Saya sedia ikhtiar dengan sedaya upaya membantu walau di mana anda berada, Insya Allah.

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

Tiada ulasan:

Semoga anda bergembira dengan setiap maklumat dalam blog ini. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan alternatif Attitude Therapy untuk merawat pelbagai penyakit, sila hubungi saya.

(Semoga informasi yang dipublikasi dalam blog ini bisa memberikan manfaat serta pencerahan kepada pemirsa. Harapan saya agar semua senantiasa gembira dan jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin menjalani pengobatan alamiah atau alternatif Attitude Therapy silahkan hubungi saya pada alamat yang tertera).

Prof. Dr. Ariffaizal Bin Mohd Nor Ariffin
Pusat Rawatan Attitude Therapy Sdn. Bhd.
No 91 Jalan Raja Musa Mahadi, Taman Hillview, 31350 Ipoh
Sila klik untuk melihat petaPeta Lokasi
.
hubungi saya 016-3315761
Tel: 016-3315761 (HP) 05-3125764 (O)
untuk cara yang lebih teratur dan selamat, sila email saya
email

3 langkah mudah untuk mendapatkan rawatan dengan saya


Melengkapkan borang di bawah untuk membuka fail analisa.
(Caj RM10 dikenakan seperti cara pembayaran di bawah).
Anda akan dihubungi untuk dimaklumkan hasil analisa serta formula rawatan ditentukan.
(Sila beri tempoh 24 jam setelah borang dan bayaran diterima. Anda mungkin akan dihubungi melalui handphone atau email).Formula rawatan diposkan ke rumah dan rawatan boleh dijalankan sendiri dengan segera.
(Sila beri tempoh penghantaran 3 hari bekerja untuk semenanjung Malaysia dan 5 hari bekerja untuk selain semenanjung dan luar Malaysia. Penghantaran dibuat setelah bayaran kos rawatan diterima).

Borang Pemeriksaan Dan Analisa Kesihatan

   Setelah menghantar dan membuat bayaran, anda akan dihubungi dan akan menerima hasil analisa secepat mungkin. Terima kasih.
 
   
     

Pembayaran Analisa Kesihatan Melalui Maybank2u

Akaun CIMB 0814 0000190 102
Atas Nama ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN
Caj bayaran untuk membuka fail analisa: RM10 (sekali bayar untuk seorang)