Khamis, 28 Jun 2007

Ringkasan Formula CL 15

Formula CL 15 sebagai ikhtiar untuk mempertenagakan pankreas (pancreas) untuk merawat simptom seperti ketidakseimbangan gula dalam darah, kencing manis (diabetes), bisul, perut buncit, gastrik, berat badan naik atau berkurang dengan mendadak dan sebagainya.

Berikut ialah ringkasan keterangan Formula CL 15:
FORMULACL 15
NAMA FORMULA
WARNAKUNING
PANJANG GELOMBANG575 nanometer
WAKTU RESONAN
  1. 30 minit selepas Syuruk
  2. Dalam waktu Qailulah
  3. Asar hingga Maghrib
  • (7.00 pagi hingga 7.30 pagi)
  • (11.00 pagi hingga 1.00 tengah hari)
  • (5.00 petang hingga 7.30 petang)
PSIKOLOGI KETIKA SIHATRedho, prihatin.
PSIKOLOGI KETIKA SAKITCemburu, iri hati.
KAWASAN
  1. Pankreas.
KAITAN/ TANDA / SIMPTOM
  • Ketidakseimbangan gula dalam badan.
  • Lebihan gula dalam darah.
  • Kurang gula dalam darah.
  • Lemah / lesu / tidak bermaya seluruh tubuh.
  • Bisul / luka / kudis yang susah pulih.
  • Dahaga yang berlebihan.
  • Lapar yang berlebihan.
  • Perut buncit kerana terlalu banyak asid dan gula.
  • Gastrik.
  • Kekurangan berat badan / berat badan naik mendadak.
KETERANGAN PENYAKIT
  • Imbangan antara insulin dan kandungan gula dalam badan sangat perlu.
  • Pankreas gagal mengeluarkan insulin.
  • Diabetes boleh merosakkan saluran-saluran darah.
  • Penyakit yang sangat berbahaya jika dibiarkan tanpa rawatan.
  • Kencing manis tiada kaitan dengan keturunan.
  • Berfungsi mengeluarkan enzim untuk penghadaman.
  • Merembeskan empat jenis hormon, insulin, glukogen, somatostin, polipeptida pankreatik.

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Attitude Therapy untuk masalah atau simptom yang berkaitan dengan Hempedu seperti ketidakseimbangan gula dalam darah, lebihan gula dalam darah, kurang gula dalam darah, dahaga yang berlebihan, luka / bisul / kudis yang susah pulih, perut buncit, gastrik, kekurangan atau peningkatan berat badan yang mendadak atau sebarang jenis penyakit, sila hubungi saya. Insya Allah kita ikhtiar dengan sedaya upaya.

2 ulasan:

  1. "Kajian ini diterbitkan di dlm Jurnal Amerika Epidemiologi. Kajian ini merupakan yang julung kalinya dilakukan untuk menilai kesan flavanol iaitu sebatian yang sering terdapat pada tumbuhan.
    Menurut penyelidik antarabangsa, makan buah yang kaya dengan flavanol seperti epal dapat mencegah risiko penyakit kanser pankreas. Quercetin yang banyak ditemui dalam epal dan bawang telah dikenal pasti kaya dengan flavanol yang boleh mengelak risiko kanser pankreas.
    Para penyelidik dari German iaitu dari Universiti Hawaii dan Universiti California pula cuba mengesan tahap kesihatan dan pengambilan makanan dikalangan 518 orang responden. Kajian selama lapan tahun yang dilakukan di dalam Multiethnic Cohort Study ini menilai jumlah pengambilan makanan para kajian dari aspek pengambilan makanan. Pengiraan menumpukan terhadap 3 jenis flavanol iaitu quercetin,kaemprefol dan myriecetin. Analisis ke tiga-tiga flavanol ini mendapati ia mempunyai impak terhadap risiko kanser pankreas.
    Penemuan lain yang tidak kurang pentingnya didalam kajian ini adalah terhadap perokok. Perokok yang mengambil sejumlah flavanol yang paling rendah di dapati mempunyai risiko mendapat kanser pankreas."

    Adakah benar sesuatu makanan itu dapat mencegah suatu penyakit seperti yang didakwa dalam kajian di atas? Epal hijau rasanya sgt masam dan CVT menolak sesuatu yang
    bersifat masam.

    BalasPadam
  2. Apabila sesuatu itu diambil, di dalamnya juga terdapat bahan lain. Flavenol ialah antioksidan yang berasid. Antioksidan itu baik, tetapi asid itu tidak baik. Jika sifat asid ini dapat diasingkan daripada flavenol, maka flavenol adalah pencegah kanser yang terbaik.

    Masalah kedua ialah epel hijau itu baik kerana banyak asid folik, walaupun masam tetapi tidak berasid. Tetapi kurang antidot untuk mensenyawakan unsur dalam sel disebabkan ia bukan tumbuhan tempatan. Antidot seseorang ialah tumbuhan yang tumbuh di persekitarannya atau tumbuhan tempatan.

    CVT mendapati buah masam yang berwarna kuning yang tidak sesuai dimakan. Buah yang tidak masam tetapi telah lama dipetik (melebihi 48 jam) juga tidak sesuai dimakan.

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi berkongsi pendapat, meninggalkan komen atau soalan untuk blog ini. Semoga anda berbahagia, murah rezeki dan diberkati Allah.

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.